Единадесет са вече жертвите, намерени под руините на рухналата жилищна

...
Единадесет са вече жертвите, намерени под руините на рухналата жилищна
Коментари Харесай

Намериха 11-та жертва под руините в Магнитогорск

Единадесет са към този момент жертвите, открити под руините на рухналата жилищна постройка в съветския град Магнитогорск, съобщи Би Би Си.

Известно е, че шестима души са приети в болница, а 32-ма към момента са в неопределеност.

Припомняме, спасителите извадиха отдолу под отломките 10-месечно момченце, което е оживяло повече от денонощие под руините при зимните температури.

Спасило го е това, че сега на нещастието е било в креватчето си, добре завито. Детето е със съществено преохлаждане, черепно-мозъчна контузия и фрактури. То е превозено в Москва, къдено е настанено в болница.

Спасителните работи са траяли и през нощта. В момента те са спрени заради " действителна опасност от сриване на част от постройката ".

В понеделник, 31 януари, в един от жилищата на 10-етажната постройка, избухна гърмеж, най-вероятно от битов газ. В резултат на детонацията рухна един от входовете.

Днес в Челябинска област, на чиято територия се намира Магнитогорск, е разгласен ден на печал.

Междувременно изданието " Медуза " заяви, че друга постройка е била евакуирана от чиновниците на реда към 2:00 ч. тази нощ заради риск от гърмеж. Информациите са спорни. Някои от очевидците споделят, че са евакуирани единствено осмият и деветият етаж.

По-рано беше обявено за спецоперация и пукотевица, при която се взриви такси и починаха трима души.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР