Един учител дал на своите ученици три играчки и им

...
Един учител дал на своите ученици три играчки и им
Коментари Харесай

Има три типа хора

Един преподавател дал на своите възпитаници три играчки и им споделил да им извърнат внимание. На пръв взор те били напълно идентични, само че учителят ги подтикнал да открият разликите. След дълго и деликатно разглеждане учениците намерили във всяка играчка дупки, разнообразни на брой.

В първата имало две дупки в двете уши на играчката. Във втората в едното ухо и устата, а в третата единствено в едното ухо.

Единият от учениците взел една игла, промушил я през едното ухо и тя излязла през дупката на другото.

Вторият възпитаник също промушил една игла през ухото на втората играчка и тя излязла през устата ѝ.

Третият прекарал иглата през ухото, само че тя си останала вътре в играчката.

Тогава учителят им споделил:

– Всеки човек край нас може да бъде показан като една от тези три играчки. Първата – това са хората, които претендират, че се интересуват от вас. Изглежда, че постоянно ви изслушват, че ги е грижа за вас. Но това не е правилно. Вие споделяте с тях насладата или тъгата, очаквайки поддръжка и схващане, само че думите ви от дълго време са излезли от ушите им. Не очаквайте помощ от тях.

Втората играчка – това са хората, които също наподобяват заинтересувани от вас. Но не забравяйте, че иглата тук влиза в ухото и излиза през устата. Това значи, че разкриете ли своите секрети и ползи пред този вид персони, те ще употребяват думите ви постоянно против вас. Пазете се от тях!

Но постоянно има и такива хора, на които може да се доверите. Това е третата играчка, в която иглата остава вътре в нея.

Не забравяйте да се обграждате с хора, които в действителност заслужават вашето доверие, а не с такива, които единствено се пробват да ви впечатлят.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР