Един участник в протестите в събота е убит, повече от

...
Един участник в протестите в събота е убит, повече от
Коментари Харесай

Протестите срещу Макрон взеха жертва

Един участник в митингите в събота е погубен, повече от 100 индивида са ранени – това е трагичният резултат от националната вълна на мирни митинги против политиките на Макрон, оповестява The Guardian и Блиц.

Демонстрантите от придвижването, което непринудено се роди в обществените мрежи и се назова „ жълти жилетки “, имаха желание да покажат гнева си поради растящите цени на горивата. В цялата страна от рано сутринта се събираха искащи да вземат участие в митинга, край Пон-дьо- Бовоасен в югоизточния район на Савоя един човек бе погубен. Местният префект Луи Ложие твърди, че жена возела едно от децата си на доктор, на кръстовище я спрели протестиращите, само че връхлетяла на 63-годишна жена, откакто участниците в събитието почнали да блъскат по покрива на колата й.

В цяла Франция има 106 души ранени, петима са съществено. Според полицията повече от случаите са породени от водачи, които се сблъскват с стачкуващите, до момента в който се пробват да се измъкнат от навалицата. Движението на жълтите жилетки се сътвори за да се призоват хората на митинг против растящите цени на горивата. До събота на обед по данни ан полицията е имало към 244,000 души и 2,000 демонстрации в страната, а също и в Корсика, задържани са 52 души Полицията употребила сълзотворен газ, с цел да спре навлизащите в Тунела под Мон Блан, който свързва Франция с Италия, а стачкуващите напълно са били блокирали моста „ Пон дьо Норманди “ на река Сена, свързващ Навр с Онфльор. С настъпването на нощта дузини служители на реда са били пренасочени към центъра на Париж, защото протестиращите били наоколо до Елисейския замък.

Публичното неодобрение упрекна президента Макрон, че е доста надалеч от проблемите на елементарните хора, разкри задълбочаващата се рецесия на доверие в центристкото ръководство. “Имаме потребност от промени, само че не за сметка на джобовете на хората. Всички купувахме дизелови возила, тъй като ни споделяха, че са положителни, в този момент ни санкционират, тъй като настояват, че дизелът е неприятно нещо “, споделя един притежател на строителна компания. „ От нас се чака да плащаме 30 на 100 повече за гориво, само че в случай че аз кажа на моите клиенти, че би трябвало да заплащат 30 на 100 повече, те иска ми се присмеят и ще решат, че се майтапя. Стига толкоз “, твърди различен участник в протеста на жълтите жилетки.

Френското държавно управление е предложило финансова поддръжка за водачи, които желаят да заменят старите си модели за по-нови, само че критиците настояват, че това не е задоволително. Според изследване на публичното мнение за Le Figaro 73% поддържат „ жълтите жилетки “ и техните дейности, а 70% желаят държавното управление да спре покачването на цените на горивата.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР