Един цивилен загина, а осем души са ранени при руски

...
Един цивилен загина, а осем души са ранени при руски
Коментари Харесай

Нови руски ракетни удари в Украйна, има загинал и щети

Е дин граждански почина, а осем души са ранени при съветски ракетен удар през днешния ден по град Кропивницки в Централна Украйна, съобщи Ройтерс, като се базира на пост в " Телеграм " на шефа на Кировградска област Андрий Райкович.

При удара са нанесени също по този начин вреди на здания на енергийни компании, което е довело до спиране на електрозахранването и водоснабдяването , добави регионалният шеф и сподели, че по-късно са били възстановени.

Русия евентуално е употребила крилата ракета Х-59 , заяви на брифинг Райкович.

" Обикновени, работещи хора са ранени... Един служащ, за жалост, почина. Обикновен автомеханик ", сподели той. По думите му всички потърпевши са с рани от шрапнели .

В началото на годината Русия ускори нападенията си против Украйна. Киев твърди, че от 29 декември насам Москва е изстреляла съвсем 300 ракети и повече от 200 дрона против Украйна.

Междувременно броят на починалите при ракетната офанзива на Русия против град Харков на 2 януари набъбна на двама души, съобщи Укринформ. Агенцията прецизира, че жена, която е била ранена тогава, е умряла в болничното заведение.

" За страдание, една от ранените, 84-годишна жена, умря в болничното заведение. Към момента вследствие на масираната съветска ракетна офанзива има починали 2 дами, а още 62 цивилни жители са ранени ", се споделя в пост на регионалната прокуратура на Харков в " Телеграм ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР