Един случай на лаймска болест е регистриран във Варна през

...
Един случай на лаймска болест е регистриран във Варна през
Коментари Харесай

Случай на лаймска болест е регистриран във Варна


Един случай на лаймска болест е регистриран във Варна през миналата седмица. Това оповестиха от Регионалната здравна ревизия в морската столица. Има има и други два случая на ухапани от кърлеж варненци.

Лаймската болест e инфекциозно трансмисивно заболяване, което се предава на хората посредством захапване от инфектирани кърлежи. Заболяването минава през няколко клинични стадия и визира разнообразни органи и системи, съобщи Фокус.

Лаймската болест протича на стадии с интервали на обостряне и на ремисия на разнообразната клинична симптоматика. Заболяването стартира с кожни промени - еритема мигранс и прояви на обща интоксикация - 1 етап. След няколко седмици или месеци се развива 2 етап - със засягане на нервна, опорно-двигателна и сърдечно-съдова система. Години по-късно се развиват хронични провали на кожата, нервната система и ставите - 3 етап.

През миналата седмица в РЗИ – Варна са регистрирани 23 случая на чревни инфекции против 35 от миналата седмица. От тях има регистрирани 18 ентероколита, 3 колиентерита и 2 вирусни хепатита. От въздушно - капковите инфекции са регистрирани 100 лица против 101 за миналата седмица, показани от 92 случая на варицела и 8 случая на скарлатина. Извършени са 38 епидемиологични изследвания на заболели с остри заразни заболявания (ОЗБ).
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР