Един ще ме жали, друг ще ме проклина, но мойте

...
Един ще ме жали, друг ще ме проклина, но мойте
Коментари Харесай

Децата от българското училище Иван Вазов в Париж участваха в 25 конкурса и спечелиха 180 награди



Един ще ме жали,

различен ще ме проклина,

само че мойте песни

все ще се четат.

Със спектакъла «Розите на България» и с рекорден брой награди от интернационалните конгреси и състезания, учениците от българското учебно заведение «Иван Вазов» в Париж, изпратиха образователната година.

Над 60 ученици на авторитетното учебно заведение във френската столица, завоюваха 180 награди, от към 25 интернационалните и национални състезанието (литературни, музикални и певчески, по изобразително изкуство, за декламация и фотография), извършени в България, Чехия, Сърбия, Израел, Испания.

Извън тази статистика, е присъединяване на деца от учебното заведение в литературни сборници и алманаси, в периодически издания, във филми и конгреси, свързани с изкуство и просвета, както и в издаването на учебния вестник«Вазовчета».

На страниците на ученическото издание, единствено за тази образователна година, с изключение на вазовчетата от Париж се включиха и деца от 15държави.

Специален посетител на тържественото събитие бе господин Асен Кръстев – пълномощен министър, консултант по просвета и обучение в Посолството на България в Париж.

Програмата, готова от учители и възпитаници, по традиция се приготвя и осъществя с огромен интерес, с просвета и религия в смисъла на образованието. С самостоятелни осъществявания на стихове и песни, се изявиха възпитаници както от присъствената, по този начин и от отдалечената форма на образование.

Малчуганите от детската градина очароваха публиката с песни и с неповторимата българска кръшна ръченица. В ритъма на тъпан, първокласници и второкласници, демонстрираха истинска хореография на национален танц. Учениците от 3 и 4 клас описаха и изтанцуваха легендата за Розоватадолина, а тези от прогимназиалните паралелки възпяха Райна Княгиня. Любими български песни огласяха събитието, в осъществяване на възпитаници от 3 и 4 клас и под звуците на учебния хор.

След празничната стратегия се изсипа дъжд от награди. През образователната година, възпитаниците на българското учебно заведение «Иван Вазов» в Париж, участваха в 25 състезанието и завоюваха 180 награди, съвсем половината от учениците в двете форми на образование бяха наградени. Така бе надминат миналогодишният брой на оценките.

Учителите раздадоха свидетелствата, а родителите се погрижиха този ден да се запомни с положително насроение и сладостен усет.

Българското учебно заведение в Париж, с шеф доцент Елена Сачкова, пази с осъзнатост, горделивост и самочувствие традициите и името на патрарха на българската литература Иван Вазов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР