Един полицай е бил ранен снощи в Косовска Митровица, след

...
Един полицай е бил ранен снощи в Косовска Митровица, след
Коментари Харесай

Полицай е бил ранен при нападение в Косовска Митровица

Един служител на реда е бил ранен нощес в Косовска Митровица, откакто полицейски патрул е бил атакуван от незнайни лица. Патрулите са били изпратени в района, с цел да заменят сръбските чиновници на реда, които преди месец напуснаха всеобщо полицията. Тогава те отхвърлиха да глобяват сърби, които не са сменили регистрационни табели на колите си с такива от Република Косово.

От косовската полиция обявиха, че ще усилят наличието си в региона идните дни, а вътрешният министър Джелал Свекла упрекна Сърбия, че поддържа незаконни групировки в северните общини. Директорът на сръбската държавна работа за Косово Петър Петкович осъди разполагането на новите служители на реда на север, където болшинството поданици са със сръбско съзнание. Около 50 000 сърби там отхвърлят да признаят институциите на Прищина.

Ройтерс напомня, че нормализирането на връзките с Косово е основно изискване за участие на Сърбия в Европейския съюз. Въпреки че Прищина се съгласи да отсрочи замяната на новите регистрационни табели с няколко месеца, сръбските служители на реда не са се върнали на работа.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР