Един по-различен учебен ден се състоя на днешния 15-септември, 2021

...
Един по-различен учебен ден се състоя на днешния 15-септември, 2021
Коментари Харесай

15 септември 2021 - по график, с алтернативни входове и отвъд оградата

Един по-различен образователен ден се състоя на днешния 15-септември, 2021 година под знака на пандемията от ковид.

За първа образователна година на първия образователен ден се влиза по график, без всеобщи събирания в двора на учебното заведение и без тържества за всички възпитаници и по поръка на шефа - маски за всички.

На главното празненство участват единствено възпитаници, които са в 1, 5, 8, 12 клас и техните родители.В 105 СУ " Атанас Далчев " в София образователният ден стартира от 7.30 ч., първите родители с възпитаници започнаха да се събират тогава. Причината, че в учебното заведение е проведен прецизен график, по който другите класове влизат в двора. Класовете влизат и през разнообразни входове - от главния до задния, през стола, през салона за физическо и даже през лекарския кабинет. Графикът е през 20 мин, като учителката на съответния клас събира учениците, преброява ги, поставят си маските и влизат за час на класа.

В постройката не се позволяват възпитаници, учители и родители без маска. Масово обаче родители бяха без маски. Глъчка съвсем няма, липсва и обичайният пъстър, звучен и ухилен безпорядък, само че децата са щастливи и към момента се прегръщат след лятната почивка. Отново по избор на управлението на учебното заведение - родителите би трябвало да изоставен двора на учебното заведение незабавно, щом децата им влязат в постройката на учебното заведение, и да изчакат оттатък оградата.

В часа на класа протича запознаване с учебните правила за деяние в обстановка на ковид, получава се седмично разписание на часовете за І период, както и учебниците за І-VІІ клас, организационни въпроси. След привършване тутакси класните ръководители извеждат паралелките от входа, от който са влезнали. Класовете напущат постройката на учебното заведение, съпроводени от класния началник през избраните изходи, където има дежурен преподавател, който следи да не се смесват потоците.

Тържеството за първия образователен ден тази година е единствено за класовете, които са новобранци - надлежно 1, 5, 8, 12 клас. То стартира по традиция в 9 ч. Дистанция би трябвало да има, само че не беше забележителна, за сметка на това песни и тържествени слова има. Въпреки ограниченията и маските - денят не мина без цветя, усмивки и безредици, единственото, което липсва, е всеобщата врява, която различен път стига до етажите и на най-високите блокове в квартала. Снимките за спомен обаче към този момент не са двора на учебното заведение и с класния началник, а пред околните блокове и градинки.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР