Един пълнител е изпразнен при стрелбата срещу българския клуб Цар

...
Един пълнител е изпразнен при стрелбата срещу българския клуб Цар
Коментари Харесай

Македонска омраза: Цял пълнител е изпразнен срещу нашия клуб...

Един пълнител е изпразнен при стрелбата против българския клуб „ Цар Борис lll “ в Охрид, съобщи БГНЕС. Само навътре в помещението на клуба са били открити 8 патрона.

Стрелбата е открита нощес преди 20:00 часа. За благополучие при случая няма потърпевши. На мястото на случая незабавно дойде българския консул от Битоля Димитър Иванов.

Има запис, на който се вижда ясно автомобилът, от който е стреляно.



Министерство на външните работи на РСМ изрази паника от случая и прикани " способените институции да подхващат нужните ограничения за разкриването на причинителите и да бъдат подхванати нужните ограничения за гарантирането на работата на този и на всички останали цивилен клубове в страната ".

 
Това е следващото нахлуване по българския културен клуб „ Цар Борис III ” в Охрид. На 12 октомври тази година бе потрошен надписът, който се намира над входната врата в постройката. А единствено няколко дни след формалното разкриване на клуб „ Ванчо Михайлов “ в Битоля, входната врата беше опожарена, като нарушителят Ламбе Аламбаковски получи условна присъда. На 21 ноември нападатели разрушиха прозорците на клуба с камъни.

Клуб „ Цар Борис III ” беше открит на 7 октомври измежду викания от обидни думи против България - татари, фашисти, роми, като против постройката бяха хвърляни камъни и яйца. Сред протестиращите имаше и такива, които развяваха югославския байрак. Македонските политици, както от ръководещата коалиция, по този начин и от опозицията, не осъдиха митинга, а дефинираха откриването на клуба като „ провокация против македонската еднаквост “. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР