Един от водещите въпроси в медицината е: Защо още не

...
Един от водещите въпроси в медицината е: Защо още не
Коментари Харесай

Защо никога няма да има универсален лек срещу рака

Един от водещите въпроси в медицината е: " Защо още не сме излекували рака? ". Това е разбираемо - близо двама от всеки петима от нас се разболяват от рак в някакъв миг от живота си и множеството хора познават някой, който е бил съществено обиден от сходно заболяване.
 LIFE, доктор Мариела Василева, Българско сдружение за битка с рака на гърдата и приложението за дами с рак на гърдата
LIFE – живот с рак на гърдата

Как едно приложение се грижи за дамите с рак на гърдата

Краткият отговор на този въпрос е, че ракът е толкоз самостоятелен за всеки човек и за всеки тип рак, че е съвсем невероятно да таргетираме всичко с едно лекуване. Някои типове рак имат сходства и евентуални недостатъци, само че това, което работи при един, постоянно няма резултат при различен. Макар че преживяемостта при рака непрекъснато се усилва, универсалното лекарство евентуално ще остане чисто и просто идеал.

Сега от разбираме за голям разбор, наименуван TracerX, който наблюдава 126 недребноклетъчни тумора на рак на белия дроб от 421 пациенти в продължение на девет години, до момента в който техните тумори се развиват и порастват. Изследователите взимат биопсии и преглеждат клетъчния им състав, както и по какъв начин ракът се популяризира в тялото. Както означават от, сходно начинание не е правено до момента в подобен мащаб.
 Снимка 615211

Изследователите откриват няколко основни момента за това по какъв начин ракът се диференцира и популяризира, както и броя на неповторимите кафези в туморите на разнообразни стадии. Първо, нападателните ракови кафези, които се популяризират в тялото, стартират при започване на развиването на тумора. Това може да бъде потребно в ранната битка с тях, с цел да се предотвратят метастази, в който миг ракът постоянно става сложен за лекуване.
 Д-р Цветелина Великова,
Лекарката, която разкрива тайните на детския имунитет

Д-р Цветелина Великова за имунитета на децата и най-големите неточности, които родителите позволяват

След това създателите преглеждат кои типове рак е най-вероятно да се появят още веднъж след хирургично премахване. Те откриват, че туморите с най-разпространените клетъчни клонинги и най-вече генетични разлики са тези, които са най-способни да се появят още веднъж в други елементи на тялото. Това сочи към допустима нова диагностика за идентифициране на високорискови пациенти.
 Снимка 615213

И най-после, учените откриват, че в случай че кръвта на пациент се проучва за фрагменти от туморна ДНК, е допустимо да се предскаже повторната му поява 200 дни преди да се подчертае на компютърна томография. А това дава голямо време за започване на превантивно лекуване.

Заедно данните могат да се употребяват за прогнозиране на високорискови тумори и да оказват помощ за предотвратяването им, само че също така показват колко сложна и даже невъзможна е борбата, пред която са изправени учените с рака.
 Мравките, formica fusca и новото проучване, което демонстрира, че могат да откриват рак
Могат ли мравките да " надушват " рак

Интересно ново изобретение

" Не мисля, че ще успеем да измислим универсални лекове. Ако желаеме да реализираме най-голямо влияние, би трябвало да се съсредоточим върху предварителната защита, ранното идентефициране на рака и ранното разкриване на рецидив ", безапелационни са. 
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР