Един от възможните организаторите на атентатите в Париж през 2015

...
Един от възможните организаторите на атентатите в Париж през 2015
Коментари Харесай

В Ирак убиха един от организаторите на атентатите в Париж и Брюксел

Един от вероятните уредниците на атентатите в Париж през 2015 година и в Брюксел през 2016 година, Тарек Джадаун прочут още като Абу Хамза Ал Белджики е погубен в Ирак, оповестява ТАСС, представен от news.bg.

Според информация на телевизионния канал RTL-TVI, един от най-известните белгийски членове на терористична организация " Ислямска страна " е бил погубен в борба с иракската войска в Мосул.

Белгиецът от марокански генезис Тарек Джадаун живял в град Вервие, а през 2014 година отпътува за Сирия, където той се причислява към ИД. През януари 2015 година белгийската полиция ревизира квартира в града и е посрещната от въоръжена опозиция. В престрелката са убити двама от наемателите, като в началото е обявено, че Джадаун е погубен в този конфликт, само че по-късно тази информация не е доказана.

Тогава полицията заяви, премахването на белгийската терористична група, само че в хода на следствието, последвало след терористичните офанзиви в Париж и Брюксел, стана ясно, че техните причинители са членове на една и съща организация, както и починалите във Вервие екстремисти.

Името на Тарик Джадаун се появява неведнъж в хода на тези следствия, като един от възложителите или кординатор на офанзивите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР