Един от въпросите, който винаги ще занимава човешкия ум: има

...
Един от въпросите, който винаги ще занимава човешкия ум: има
Коментари Харесай

Будистки монах се усмихва след смъртта

Един от въпросите, който постоянно ще занимава човешкия разум: има ли живот след гибелта може би в никакъв случай няма да получи еднопосочен отговор.

Но всяка вяра: християнство, будизъм, ислям, юдаизъм, намира величие в душата, търсеща Бог.

Будизмът, който е една от най-разпространените международни религии счита, че душата реализира нирвана(сливане със създателя), когато е пресечен кармичният цикъл от прераждания (Самсара).

Учени направиха първи намек за живот след гибелта

Тогава душата изпада в цялостното самодоволство.



Според вярващи будисти в Тайланд, точно това се е случило с монаха на име Луанг Пхор Пиан от манастира в Бангкок, който е умрял на 16 ноември предходната година.

Какво претърпяваме при клинична гибел?

Тялото на Луанг е било ексхумирано за да бъде балсамирано и робата му да бъде заменена. Учудването на почитателите му обаче било голямо, когато с изключение на, че го намерили в извънредно непокътнато положение, монахът се усмихвал.

Разкриха тайните на прекарванията покрай гибелта

Според вярващите, които се стичат в храма, усмивката на Луанг е доказателство, че той е изпаднал в нирвана и е постигнал съвършенство и обединение с бога.

Към момента на мястото, където е заровен монаха, се стичат поклонници.

Защо сърцето на Шопен стои в буркан повече от 150 години

Мъжът е умрял на 92 години и е роден в Камбоджа, само че в младините си се е преместил в Тайланд и е обрекъл живота си в работа на Бога.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още забавни вести последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР