Един от скандалите на седмицата - напрежението се покачи след

...
Един от скандалите на седмицата - напрежението се покачи след
Коментари Харесай

Светослав Илчовски още на 20 години става милионер от производството на зърно

Един от свадите на седмицата - напрежението се повиши след решението на властта да отстрани възбраната за импорт на зърно от Украйна. Зърнопроизводителите ще стачкуват, а изявлението на премиера Денков от през вчерашния ден, че " не преговарял с терористи " още повече окуражи земеделците.

Светослав Илчовски не крие, че още на 20 години става милионер от производството на зърно. Притежава 130 хиляди декара земя в България и към 90 хиляди декара в Румъния.

„ Директните заплащания са лимитирани за земеделците, само че на нас ни заплащат „ зелени заплащания “ -  за съблюдаване на зелени индустриални практики, да пазим почвата и да облагородяваме земята “, изясни пред Стоян Георгиев Илчовски, който е измежду най-големите производители в страната.

Според него изявлението на премиера Денков за „ договарянията с терористи “ е неуместно.

„ Бойко Борисов ги подхлъзна да приказват нелепости “, уточни той.

„ Слънчогледът не е борсова просвета. Той е с манипулирана стойност. Дава се, че има свръхпроизводство на слънчоглед, а то няма. Нито украинският слънчоглед влия на цената, нито нашият. Знам, че този слънчоглед го няма. Докладът на Министерството на земеделието на Съединени американски щати е манипулиран. Този слънчоглед “, уточни той.

„ Украинското зърно няма да повлияе на цените. Цената в комерсиалната мрежа на олиото сега е манипулирана. Трябва да е към 2 лв., а тя е повече. Аз няма да вземам участие в митингите. През последните 3 години се сътвори огромен балон. Фермерите не бяха готови за мениджърите, които продадоха скъпи трактори, за семената, които порастват без влага “, добави Илчовски.

„ Бившият сегашен министър председател ги подведе. Контролира се всичко. Не е спирал контролът– продавайте на ниска цена, тъй като идва евтиното от Украйна - това е замисълът. Те би трябвало да продават под себестойност и са на загуби. Те са на големи загуби поради скъпата себестойност на декар. Цената не е международна. Слънчогледът не е на борса. Няма такава на света. Определя се, че цената ще е такава и край “, добави производителят.

„ Утре ще стачкуват хората, които са прецакани. Европейската дотация се употребява за наддаване сред фермерите. Арендата на декар е от 350 кг зърно до 600 кг на декар при калкулация на сегашните цени – прекомерно са си надскочили бизнеса “, изясни един от най-големите производителите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР