Един от проблемите на Стария континент е, че в редица

...
Един от проблемите на Стария континент е, че в редица
Коментари Харесай

Има ли реален спад на цените на имотите в Европа?

Един от проблемите на Стария континент е, че в редица страни притежаването на личен дом е извънредно мъчно. В редица европейски страни хората по този начин и не могат да си разрешат личен дом. Нарастващата инфлация, скокът на лихвените проценти и рецесията с разноските за живот от последните две години задълбочиха от дълго време съществуващия проблем с парцелите.

От близо десетилетие цените на недвижимостите в Европа безкрайно вървят нагоре. Голяма част от скока в цената им се дължи на институционалните вложители.
-->
През последните три месеца на предходната година обаче тази наклонност се обърна - данните, оповестени от Европейски Съюз, демонстрират, че стойностите на парцелите вървят надолу второ следващо тримесечие.

Миналата година в няколко европейски страни цените на жилищата спаднаха за първи път от повече от десетилетие. В Германия да вземем за пример жилищата са поевтинели с 6.8 % през 2022 година. Това е най-сериозният годишен спад от началото на статистиката през 2000 година. Федералната статистическа работа изяснява това с инфлацията и " по-високите разноски за финансиране ".

Всъщност има признаци, че спадът в цените на парцелите може да се забави още преди действително да е почнал.

Поевтиняването на жилищата в Германия в първите три месеца на 2023-а година е с 3.1 %, което е по-малко от спада с 4.9 на 100, регистриран през предходното тримесечие.

А в Австралия и Съединени американски щати, където предходната година също имаше известно понижение на цените, стойностите на жилищата към този момент даже се покачват. Дори в Южна Корея, където цените внезапно спаднаха, се следят индикации за стабилизация.

Експертите Дорфмайстер, Хайн и Гудуин обаче не чакат да се стигне до сериозен или нескончаем спад на цените на парцелите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР