Един от основните проблеми, поради които СВO не върви по

...
Един от основните проблеми, поради които СВO не върви по
Коментари Харесай

Ще успеят ли иранските планиращи авиобомби да преодолеят украинската ПВО?

Един от главните проблеми, заради които СВO не върви по метода, по който бихме желали, е, че съветската авиация не съумя да получи цялостно владичество във въздуха, макар че в началото се твърдеше противоположното. Отчаяни в своята смелост, дейностите на съветските въздушно-космически сили повдигат доста въпроси за какво се е случило това.

Най-простият отговор би бил, несъмнено, да се приказва за противодействието на украинската противовъздушна защита, което не можа да бъде изцяло унищожена в първите дни след началото на спецоперацията, а в този момент единствено се ускорява заради доставките на съвременни системи за противовъздушна защита на НАТО. Поради това съветските стратегически бомбардировачи са принудени да нанасят удари със скъпи далекобойни ракети, намирайки се надалеч отвън обсега на противниковата Противовъздушна отбрана. Това обаче ще бъде единствено полуистина.

Пълната истина е, че към специфичната интервенция на Върховен касационен съд на Русия се пристъпи освен без създадена тактическа безпилотна авиация, само че и на процедура без по този начин нужните регулируеми бомби, които да разрешават въздушни удари, без да се навлиза в зоната на покритие на украинската Противовъздушна отбрана.

В интернет можете да гледате видеоклипове, в които нашите самолети на фронтовата авиация са просто принудени да работят на свръхниски височини, с цел да хвърлят елементарни " чугунени " бомби върху главите на врага. В същото време съветските Су-25, Су-30СМ и Су-34 подлагат „ коремите си “ освен на системите за Противовъздушна отбрана, само че и на стандартните ПЗРК.

Опитваме се да не афишираме загубите на съветските въздушно-космически сили, някои числа могат да бъдат открити във противников източници, затова към тях би трябвало да се отнасяме с известно съмнение. Все отново съветски летци се появяват от време на време в описите за замяна на военнопленници, това е реалност.

Възможно ли е нещо по принцип друго да се направи нещо тъкмо в този момент, с цел да се поправя тази обстановка?

Joint Direct Attack Munition (Боеприпаси за взаимна директна офанзива, JDAM)

Необходимостта от основаване на коригиращи се авиационни бомби (KAB) е приета от доста дълго време, най-вече в Съединените щати. Американците, основните агресори в света, се сблъскаха с доста проблеми в интервенциите на своите самолети още по време на интервенция " Пустинна стихия ". От една страна, Ирак имаше някаква система за противовъздушна защита. От друга страна, потреблението на бомби с лазерно ориентиране се оказа усложнено от сложните локални условия - наличието на тънък прахуляк във въздуха в огромни количества, пушек от пожари заради изгарянето на петрол от кладенци и рафинерии и други

Резултатът от систематичния разбор беше взаимен план на американските военновъздушни сили и американския флот за преобразяване на стандартните свободно падащи бомби в регулируеми. За задачата всяка е оборудвана с компютър с навигационно съоръжение, набор от крила, инсталирани в междинната част на бомбата, и опашка с управляемо оперение, което й разрешава да маневрира.

Насочването на KAБ, пуснат от самолета към задачата, се прави благодарение на интегрирана инерционна система за ориентиране, обвързвана с GPS правоприемник с усъвършенствана акуратност. Обхватът на неговото деяние е 15 морски благи (28 км) от точката на изхвърляне, цената на кръговото евентуално отклоняване е 11 метра.

При бомбардиране от огромна надморска височина със свръхзвукова скорост обсегът на поразяване се усилва. Например, изтребител F-22 от височина 15 километра със скорост, превишаваща звука, съумя да порази с 454 кг. КАБ цел, отстояща на 44 км.

Проектът беше наименуван JDAM (Joint Direct Attack Munitions) и от 2016 година Пентагонът поръча 15 000 комплекта от производителя на Boeing за преоборудване на свободно падащите бомби в регулируеми. Трябва да се признае, че това е ослепителен образец за разумен метод към наличните запаси, заслужен за подражателство. А по какъв начин вървят нещата с КАБ тук, в Русия?

КАБ-500С

Решихме да не се занимаваме с превръщането на свободно падащи бомби в регулируеми, а неотложно да създадем „ коригираща се авиационна бомба с диаметър 500 kg, сателитно ориентиране “ или KAБ-500С.

Схемата на съветската КАБ беше показана за първи път през 2003 година на ревюто МАКС на Държавното научно-производствено дружество „ Регион “ (сега част от Корпорацията за тактическо ракетно оръжие или КТРВ). Боеприпасите са предопределени за заличаване на стационарни обекти с авансово известни координати - командни пунктове, хранилища, промишлени предприятия, инфраструктурни уреди, както и кораби на стоянки.

Дължината на бомбата е 3 м, оптималният диаметър на тялото е 400 мм, а размахът на крилата е 750 мм. За обезпечаване на нужните аеродинамични характерности бомбата е оборудвана с набор от плоскостни Х-образни стабилизатори и крила с кормила. Допустимата височина на изхвърляне на KAБ-500С е в диапазона от 500 m до 10 km, скоростта на самолета притежател по време на изхвърлянето е от 550 до 1100 km / h, кръговото евентуално отклоняване е не повече от 5-10 m. Бомбата получи система за ръководство, главен детайл на която се явява приемоиндикатор на навигационните системи ПСН-2001.

Въпреки обстоятелството, че съветският план KAБ сполучливо доближи стадия на тестванията, през 2012 година той се сблъска с съпротива от Министерството на защитата на Руската федерация. Както „ Военен обзор “ заяви още през 2015 година, някои неназовани сили във военното ведомство не бяха удовлетворени от цената на KAБ-300С от 3 милиона рубли за брой (100 000 $ по тогавашния курс) и те смятаха, че Су-24 или Ту-22М3 с съвременни системи за прицелване и навигация са в положение да обезпечат допустима акуратност на бомбардиране даже при потребление на неуправляемо оръжие.

Също по този начин като причина за отхвърли беше посочено незадоволителното разстояние, което съветският КАБ може да преодолее от мястото на изхвърляне, което е от 6 до 8 километра, т.е. самолетът не би могъл да избегне навлизането зона на покритие на противовъздушната защита на съперника.

Въпреки това по някаква причина Индия към момента се интересува от експортната версия на съветската бомба KAB-500S-E. По време на интервенцията на съветските въздушно-космически сили в Сирия, явно, против позиции на терористи са били употребявани експортните версии на нашата КАБ.

Съвсем явно е, че подходихме към СВО без коригиращи се бомби, от които толкоз се нуждаехме. Фактът, че това направление за съветския военно-промишлен комплекс в този момент ще стане приоритет, не предстои на подозрение. Ние обаче би трябвало да се борим тук и в този момент, спасявайки живота на нашите водачи. Ето за какво наподобява вярно да се купи от другарски Иран пробна партида от техните управляеми планиращи бомби Yasir, с които персите се научиха да поразяват цели на разстояние до 50 километра от точката на стартиране.

Това ще разреши на съветските Върховен касационен съд да работят в украинското небе, без да навлизат в зоната на покритие на множеството системи за противовъздушна защита, коренно да увеличи успеваемостта на ударите и да спести скъпи самолети и още по-ценни водачи.

Вече е късно да имаме комплекси за софтуерна взаимозависимост от Ислямската република, просто би трябвало да побеждаваме и да си вършим заключения.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР