Един от основните приоритети на Министерството на младежта и спорта

...
Един от основните приоритети на Министерството на младежта и спорта
Коментари Харесай

Зам.-министър Павлов дискутира Националната стратегия за младежта #ЗаЕдно с младите хора на Сандански

Един от главните цели на Министерството на младежта и спорта (ММС) е правенето на новата Национална тактика за младежта 2020-2030. Това съобщи заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов по време на срещата си с младежите на Сандански във връзка правенето на бъдещата младежка тактика.

" Изготвянето на Стратегията е дълъг и значим развой, в чийто край целим да имаме документ, който ще бъде насочна точка в идващите 10 години за политиките, ориентирани към младежите в страната ", сподели той. Зам.-министърът срещна присъстващите с миналите досега срещи, като изтъка, че тяхната цел е да бъдат чути мненията и концепциите на младежите в страната, върху които да бъде построена Стратегията.

Във втората част на срещата младежите имаха опция да дискутират по групи провокациите, с които се сблъскват, и посредством метода " Дърво на проблемите " да показват своите хрумвания за спрaвяне с тях.

Младите хора на Сандански сложиха главен акцент върху образованието, обезпечаването на условия за водене на деен и здравословен метод на живот и основаването на по-благоприятна среда за развиване на младежите в дребните обитаеми места.

На събитието участваха заместник-кметът в направление " Социални и филантропични действия " на Община Сандански Зорица Органджиева и шефът на дирекция " Образование, просвета, спорт и обществено дело " към Община Сандански Катина Додушева.

Преди срещата съдружие " Ключ към благополучие " с къса презентация показа пред зам.-министър Павлов и гостите на събитието плана " Превръщане силата на младежите в театрална комедия " по Национална стратегия за младежта (2016-2020). Проектът се извършва с финансовата поддръжка на ММС. Павлов поздрави сдружението за сполучливата работа, която реализира с ММС, както и за плановете, които осъществя.
 Зам.-министър Николай Павлов участва на премиерата на кино лентата “#Агресия”
Зам.-министър Николай Павлов участва на премиерата на кино лентата “#Агресия ”

Лентата показва един от главните проблеми при подрастващите и методите за превенция
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР