Един от най-завладяващите артисти на своето поколение, младата американска цигуларка

...
Един от най-завладяващите артисти на своето поколение, младата американска цигуларка
Коментари Харесай

Американка свири с цигулка на близо 300 години на русенска сцена

Един от най-завладяващите актьори на своето потомство, младата американска цигуларка Обри Оливърсън гостува в Русе. Този петък, 18 ноември, от 19 часа, тя ще свири дружно с Русенска филхармония под палката на Укки Сачедина, ученик на Маестро Максим Ешкенази. Преди концертаОбри Оливърсън и Укки Сачедина гостуваха в студиото на Дарик радио в Русе. Чуйтеинтервюто с двамата музиканти в прикачения звуков файл.

В програмата на концерта русенци ще се насладят на Брамс и Чайковски – едно музикално комбиниране на симфоничните стилове от късно-романтичния интервал на музиката на Европа.
В своята четвърта симфония Йоханес Брамс към момента свети и със сиянието, оставило паметен отпечатък, наследено от Бетовен – неговия предходник и най-важен преподавател в симфоничната музика. Дълбините на чувствените откровения стъписват слушателя както в музиката на Брамс, по този начин и в симфонизма на Чайковски.

В партията на солиращия инструмент в неговия цигулков концерт чуваме стоновете на красивата му душа и трепетите на сензитивното му сърце.

Диригентът и солистът на този концерт искрено и с чистотата на детинското вдъхновение разчитат посланията, които музиката носи и ги предават от сцената към нетърпеливата аудитория.

Цигуларката Обри Оливърсън е забележителна със своя прочувствен лиризъм и щастлив, автентичен метод в интерпретацията на богатия си и разнороден репертоар. Талантливата американка се отличава с ясни, почтени и цветни тълкования.
Възпитаничка на Музикалната академия Колбърн в Лос Анджелис и на Частния университет за музика и изкуство във Виена, през днешния ден младата изпълнителка е един извънредно зает актьор, който сполучливо сътрудничи с огромен брой американски оркестри, камерни ансамбли и оркестрови обединения в Пуерто Рико, Швейцария, Виена, Рим и Бърно. Обри Оливърсън свири на доста скъпа цигулка - Sanctus Seraphin от 1743 година.

Билети на каса Опера иhttps://www.ruseopera.com/
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР