Един от най-ярките гласове на свободата – непокоримият писател, дисидент

...
Един от най-ярките гласове на свободата – непокоримият писател, дисидент
Коментари Харесай

Очаквайте „Опит за екстаз” от Димитър Бочев – възторжена апологетика на свободата

Един от най-ярките гласове на свободата – непокоримият публицист, отстъпник и публицист Димитър Бочев – ще зарадва читателите с нова книга – последователност на сетив­ността.

„ Опит за възторг “ е невероятен разказ – препускаща по страниците щафета от обстановки и парадокси, които създателят опълчва на всички унаследени нормативи, закономерности и клишета.

Между любовта и пристрастеността, сред свободата и сигурността, сред гения и характера, сред морала и изкушението, сред Божието и людското – героите на „ Опит за възторг “ търсят в същините си в едно безпътно време, когато е по-лесно да съществуваш, в сравнение с да живееш.



Димитър Бочев не се пробва да дава отговори, а предизвика читателя да тръгне към нови, необятни и рисковани пространства. Защото умният четец знае въпросите, даже когато отговорите остават неоткриваеми по дългия път към съчовека.

Впечатляваща апологетика на свободата и книга, която отхвърля да робува на статуковото, „ Опит за възторг “ ще се появи на пазара на 22 януари с корицата на Дамян Дамянов.

Димитър Бочев е роден през 1944 година Следва философия в СУ „ Климент Охридски”. Многократно е задържан от Държавна сигурност за другомислие, два пъти е изключван от университета. През 1972 година напуща незаконно страната и се открива в Западна Германия, където получава политическо леговище. Работи като постоянен извънщатен помощник на „ Дойче Веле”, където си дели есеистичните понеделници на българската емисия с писателя Георги Марков. От 1975 година е програмен редактор в българската редакция на Радио „ Свободна Европа”, където дава отговор за културно-публицистичната стратегия „ Контакти”. През 1976 година е наказан задочно на 10 години затвор. Присъдата е анулирана от Върховния съд в София през 1992 година

Защо не преставам да пиша след толкоз безпътност ли? Ами тъй като словото е единственият нерешителен късмет най-малко ненапълно да осмисля вълнението да бъдеш човек…
Димитър Бочев



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР