Един от най-важните, но и най-податливи на наранявания органи е

...
Един от най-важните, но и най-податливи на наранявания органи е
Коментари Харесай

Храни, които могат да причинят вреди на щитовидната жлеза

Един от най-важните, само че и най-податливи на пострадвания органи е щитовидната жлеза. Нейното действие би могло да се наруши даже от консумирането на избрани хранителни артикули. Ето 6 храните, вредящи на щитовидната жлеза.

Ако имате проблеми с щитовидната жлеза, бъдете деликатни с потреблението на:

1. Захар – ограничете сладките артикули, тъй като когато щитовидната жлеза е с нарушена функционалност, има по-голям късмет за отключване на диабет. Както знаем, захарта е фактор номер 1 за това.

2. Глутен – изследвания на лекари са потвърдили, че пациенти с проблематична щитовидна жлеза, които са лимитирали потреблението на глутен, демонстрират усъвършенстване на положението си. Ето за какво, медицината предлага при съществуване на такива, да се премине на безглутенова диета.

 соевите артикули вредят на функционалностите на щитовидната

3. Соя – и всички нейни разновидности, като соево мляко, соев сос и така нататък Според медицински проучвания, соевите артикули стопират усвояването на хормони, одобрявани за лекуване на проблеми с щитовидната жлеза.

4. Зеле – както и останалите зелени потребни зеленчуци като броколи, карфиол, брюкселско зеле и така нататък. За страдание, тяхната потреблението би трябвало да се ограничи, в случай че имате проблеми с щитовидната жлеза по същата причина – поради йода и заплахата от съществуването на прекалено количество от него в организма. За утешение – може да консумирате нормално зеле, в случай че то е минало през някаква термична обработка.

5. Риба – и в частност риба меч, риба звук и скумрия. Тези типове имат огромно количество живак, което има сходни свойства с йода, тъй че би предизвикал проблеми, в случай че страдате от заболяване на щитовидната жлеза. Прекомерната консумация на живак покачва риска от насърчаване на съществени автоимунни проблеми.

 риба меч вреди на щитовидната

6. Водорасли – в случай че предпочитате растителни артикули и в частност другите типове водорасли, би трябвало да знаете, че те са известни със наличието си на йод. При някои проблеми с щитовидната жлеза се не разрешава потреблението на морски блага и артикули с йод в състава си, защото детайлът би могъл да аргументи проблеми, изключително в случай че се приема в огромни количества.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР