Един от най-важните ни приоритети през 2018 година е да

...
Един от най-важните ни приоритети през 2018 година е да
Коментари Харесай

Ексклузивно! Кметът Йорданка Фандъкова поиска повече полиция и в кварталите на столицата!

Един от най-важните ни цели през 2018 година е да изградим видеонаблюдение в рисковите места и мобилни точки. Ще увеличим и броя на служителите на реда. Това разгласи кметът на София Йорданка Фандъкова на брифинг в Столична община, отдаден на опазването на сигурността и публичния ред в столицата.

Кметът на София насочи зов към полицията да бъде виновна по време на празниците и да ускори наличието си в по-малките столични квартали.

“Предизвикателствата пред сигурността на София са големи, упорствам за повече полицейско наличие във всички региони, в това число кварталите”, съобщи Фандъкова.

Тя уточни още, че ще бъдат изградени нови 22 системи за видеонаблюдение в учебните заведения.


“През миналата година, е изградена единната система за сигурност, но и са сложени други 292 камери във всички изнесени центрове”, напомни тя и добави, че по този метод са намалели закононарушенията в страната със 70%.

Йорданка Фандъкова отхвърли като несъстоятелни изказванията на опозицията, че опазването на сигурността и публичния ред не са приоритет на Столична община. Тя съобщи, че политическите нападки не дават отговор на сериозността на тематиката.
Тя съобщи, че действията на Българска социалистическа партия са некоректни – те разпространявали позиция, без да са осведомени с тази на Следствен отдел към окръжна прокуратура.

Старши комисар Ивайло Иванов, шеф на Столична дирекция на вътрешните работи, разяснява горещата тематика с избягалите от Централния софийски затвор, като съобщи, че нарушителите са оповестени за интернационално търсене. “Провеждат се оперативно-издирвателни действия, полицията непрекъснато е на открито и всички вероятни адреси и сигнали се проверяват”, безапелационен бе той.

На въпрос напуснали ли са към този момент страната избягалите нарушители, шефът на Столична дирекция на вътрешните работи отговори, че няма теоретична опция да са напуснали България и не могат да се усещат в сигурност.

Старши комисар Иванов добави, че синът на един от избягалите престъпници е разпитан в Столична дирекция на вътрешните работи, само че не е арестуван.

Тенчо Тенев, шефът на “Пътна полиция – София”, съобщи от своя страна, че контролните ограничения по време на празниците са засилени и това няма да забави преминаващите хора през граничните пунктове в страната.

loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР