Един от най-важните двубои за последните 10 години в историята

...
Един от най-важните двубои за последните 10 години в историята
Коментари Харесай

Димитър Илиев: Искаме да оставим следа в Европа, не само да изиграем 2 мача

Един от най-важните дуели за последните 10 години в историята на Локомотив Пловдив е към този момент напълно близо. Първият европейски конфликт на стадиона в парк “Лаута “ в историята на клуба е с начален час 20:30 часа в четвъртък. Съперник на “смърфовете “ е словашкият Спартак Търнава. Нападателят на пловдвиския отбор Димитър Илиев приказва за настроението в съблекалнята и за очаквакванията си към този дуел.

“Приповдигнато е настроението в съблекалнята. Чакаме с неспокойствие да пристигна мача. Още от мига, в който вдигнахме купата знаехме, че ще имаме европейски мачове. Още повече направиха всичко допустимо ръководителите да играем в Пловдив, което е ужасно. От години не е имало значим европейски мач в Пловдив. Победата над Славия оказа помощ да повдигнем самочувствието си и в този момент чакаме с неспокойствие четвъртък “, съобщи Илиев.

“Чисто от физическа позиция, аз откогато съм тук от 1 година, не мога да се сетя мач, в който противника да ни е надтичал. Добре сме готови физически. В тима има много футболисти, които могат да тичат два мача поред. От тази позиция няма да отстъпим”.

“Зависи каква тактичност ще предприеме треньора, само че това се построява като жанр на нашия тим. Да сме нападателни да пресираме високо съперниците. Виждаме, че и Лудогорец затруднихме за Суперкупата, а и Славия. Времето ще покаже дали ще усъвършенстваме тази преса, тъй като е едно мощно оръжие и много тимове са сюрпризирани от нападателния жанр Да се надяваме, че в четвъртък ще го демонстрираме “.

“Тепърва ще стартираме да разузнаваме Търнава. Вече на утринната подготовка загатнахме някои неща. Знаем, че словашкият футбол се отличава с повече физика. Очаквана ни борба и в случай че не отговорим с борба на терена, нямаме шансове. Освен футболните достолепия не би трябвало а отстъпваме нито педя терен.

“Играл против словашки тимове до момента в който бях в Полша и се играе мъчно. Ако продължим идващия кръг в Пловдив ще пристигна по-голям тим. Ще създадем всичко допустимо колкото се може повече да останем в Европа. Да оставим някаква диря, а не просто да изиграем два мача “, приключи острието на Локомотив.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР