Един от най-успешните български телевизионни сериали Дяволското гърло излиза извън

...
Един от най-успешните български телевизионни сериали Дяволското гърло излиза извън
Коментари Харесай

„Дяволското гърло“ с международна премиера на Празникa на българското кино в Рим

Един от най-успешните български телевизионни сериали „ Дяволското гърло ” излиза отвън България с първа прожекция пред задгранична аудитория. Срещата следва на 30 юни по време на обичайния фестивал „ Празникът на българското кино в Рим “. Хитовата престъпна поредност ще бъде показана в Италия от продуцента Евтим Милошев и звездите Теодора Духовникова и Владимир Карамазов. Дванадесетото издание на фестивала, проведен от Българския културен институт и българо-италианската културна асоциация „ Феникс “ с поддръжката на Министерство на културата, ще се организира от 27 до 30 юни в Рим и е отдаден на най-хубавите български ленти от последните години.

„ Дяволското гърло “ е единственият сериал в програмата на „ Празникът на българското кино в Рим “, който ще бъде показан на италианската аудитория. Българската престъпна драма завладя сърцата на родните почитатели с под напрежение сюжет и впечатляваща актьорска игра. Сериалът, сниман съвсем напълно в Родопите, споделя историята на престъпно следствие на серия от убийства в Смолянска област. Поредицата подчертава върху значими обществени и всемирен проблеми като другарство, обич и изменничество.

На 30-ти юни феновете ще имат опцията да гледат сантименталната драма, копродукция на Нова Броудкастинг Груп - „ Дъвка за балончета “. Лентата ще бъде показана от режисьора Станислав Тодоров и звездата в основната роля Теодора Духовникова. „ Дъвка за балончета “ е в Топ 10 на най-гледаните български филми за последните 20 години съгласно статистиката и боксофис данните, оповестени от Националния кино център с над 85 000 фенове.

Прожекциите във фестивала тази година са обединени от тематиката за любовта във всичките ѝ проявления. В рамките на събитието ще бъдат излъчени пет пълнометражни, три документални кино лентата и един сериал. В годината, в която Пловдив е първата българска Европейска столица на културата, празникът отделя особено място на двама българи, родени там - сопраното Соня Йончева и режисьора на емблематичния " Вчера " Иван Андонов, показан от брачната половинка му Люба Маричкова. Документалната секция продължава с отбелязването на 90-годишнината от рождението на Йордан Радичков с прожекция на „ Черкаски летописи “ и среща с наследниците на огромния български публицист.

Нова Броудкастинг Груп е медиен сътрудник на „ Празникът на българското кино в Рим “. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР