Един от най-опасните бандити в страната е пуснат тихомълком от

...
Един от най-опасните бандити в страната е пуснат тихомълком от
Коментари Харесай

Ексклузивно и само в БЛИЦ! Пуснаха тихомълком на свобода един от най-опасните бандити в страната, изкарал с лекота 110 бона от...

Един от най-опасните бандити в страната е пуснат тихомълком от ареста по решение на Софийски апелативен съд, научи извънредно БЛИЦ.

Става въпрос за Юлиян Ценев - Байката. Той е от свитата на Иван Янински - Шумахера, като главната специалност на двамата е грабежи на коли и банкомати.

Байката е оставен на независимост против гаранция от 5 000 лв. предишния петък. Той остана зад решетките единствено два месеца. Ценев и приятелите му бяха арестувани на втори март за гърмеж на банкомат на столичния бул. " Рожен ".

Байката се е занимавал и с точене на кредитни карти със скимиращи устройства.

Шумахера и Байката решили да влязат мощно в бизнеса с взривяването на банкомати при започване на годината. Първият им опит съгласно проверяващите е бил на 15 януари. Тогава вдигнали във въздуха машина за пари на супермаркет в кв. " Дружба. От нея бандитите свили 70 000 лв. пресметнали проверяващите.

Вторият им удар бил на 9 февруари, когато с газ под налягане съумели да отворят банкомат в различен супермаркет в кв. " Люлин ". Плячката им оттова била 40 000 лв.. Камери засекли, че стартирането на газта правел Шумахера, като рядко се сменял с Байката.

Ръкспина и Пламен им били помощници и дебнели като отцепка за нежелани очевидци. Записите обаче били с неприятно качество, а автоджамбазите носили маски, обясниха преди време от прокуратурата. Окрилени от обстоятелството, че без никакъв труд изкарали 110 бона, Шумахера и сие решили да създадат нов удар. На 12 февруари първи взривили банкомат в " Орландовци ", само че не съумели да изкарат касетите. Затова същият ден вдигнали във въздуха и машина в кв. " Хаджи Димитър ".

И там обаче блъснали на камък. Последвал трети несполучлив опит на 26 февруари на АТМ устройство в супермаркет в столичния кв. " Левски ". " явно не са си взели поука, тъй като пристъпват към банкомата в " Илиянци ", където е имало 17 000, само че са оцветени. В тях открихме 12 5000 лв. задачите в синя багра, останалите бяха пръснати към АТМ-а ", разясниха тогава проверяващи.

Явор БЕЛЧЕВ, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР