Един от най-обичаните музикални филми Уестсайдска история ще бъде преобразен

...
Един от най-обичаните музикални филми Уестсайдска история ще бъде преобразен
Коментари Харесай

Спилбърг прави „Уестсайдска история” с латино изпълнители

Един от най-обичаните музикални филми „ Уестсайдска история ” ще бъде видоизменен от Стивън Спилбърг, който ще повери основните функции на латино гении.

Оригиналната кино версия на мюзикъла на Ленард Бърнстейн от 1959 – Шекспировата „ Ромео и Жулиета ”, възродена в света на воюващите банди в Ню Йорк от режисьорите Джеръм Робинс и Робърт Уайз по сюжет на Ърнест Лемън, излезе на екран през 1961.

Филмът завоюва 10 „ Оскара ” от 11 номинации и сграбчи вниманието нацяло потомство на прага на голяма социална смяна.

За своята версия Спилбърг работи дружно с драматурга Тони Къшнър, който и преди е сътрудничил на режисьора милиардер и три пъти притежател на „ Оскар ” в „ Линкълн ” ( " Lincoln ", 2012) и „ Мюнхен ” ( " Munich ", 2005).

За кастинга дава отговор Синди Тоулън и ще избира всред артисти на възраст 15–25 години за основните функции на Тони, Мария, Анита и Бернардо. Кандидатите би трябвало да могат и да пеят, а танцовият опит е преимущество.

В обявата за кастинга се прецизира, че Мария, Анита и Бернардо са латино герои.

В първия филм пуерториканката Мария беше изиграна от актрисата Натали Ууд, а Бернардо – от Джордж Чакирис – наследник на гръцки имигранти, който получи „ Оскар ” за поддържаща роля.

Анита беше Рита Морено, която е пуерториканка и също завоюва „ Оскар ” за ролята си.

„ Уестсайдска история ” ще е първият мюзикъл в творчеството на 71-годишния Спилбърг. Той се заема с него на фона на подем на този род в американското кино.

Миналогодишните „ Красавицата и Звяра ” и The Greatest Showman on Earth, както и „ Ла Ла ланд ” през 2016 влязоха в аналите на 10-те най-касови музикални филми в историята на Северноамериканското кино.

Действието в „ Уестсайдска история ” се развива на площад „ Линкълн в Манхатън в горен Уестсайд, където е опълчването на бандите на „ Шаркс ” („ Акулите ”) и „ Джетс ” (Ракетите ”).

Днес най-известното нещо в квартала е Линкълн сентър – най-престижната сцена за изпълнителски изкуства в Америка, където Метрополитън опера отваря порти през 1966, а в този момент жилищата тук костват милиони долари. /АФП
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР