Един от най-любимите родни кинофестивали, който радва публиката вече повече

...
Един от най-любимите родни кинофестивали, който радва публиката вече повече
Коментари Харесай

8 от най-гледаните филми от Киномания тръгват онлайн

Един от най-любимите родни кинофестивали, който радва публиката към този момент повече от три десетилетия, удължава програмата на тазгодишното си издание с онлайн достъп до определени заглавия.

В двете седмици през април КИНОМАНИЯ сподели изключителна селекция от филми от целия свят, а 8 от най-харесваните от тях ще продължат да очароват феновете и онлайн на. По този метод, в партньорство с платформата за онлайн наличие, разнородни киношедьоври ще могат да бъдат гледани от още повече фенове и да доближат до публиката във всички краища на България.

8-те завладяващи продукции ще са налични в интервала сред 7 и 16 май, а предварителната продажба на единични и пакетни билети стартира от през днешния ден, 23 април. Специалната изненада в селекцията е биографичният филм за живота на канадската суперзвезда Селин Дион „ Силата на любовта “. Френската актриса и режисьор Валери Льомерсие сама играе основната роля в него, неин е и сюжетът. Историята наблюдава живота на Селин като едно от 14-те деца във семейството Дийо в Квебек, когато геният ѝ към този момент стартира да изпъква, през срещата и връзките с нейния управител, а по-късно и дълготраен брачен партньор, до превръщането ѝ в една от най-знаменитите певици на света. Самата Селин Дион дава единодушието си за реализирането на завладяващата продукция, с помощта на което можем да се насладим на някои от най-големите ѝ шлагери, завладяли международните ранглисти, както и на доста други вълнуващи нейни осъществявания. Още 3 френски заглавия ще зарадват почитателите.

„ Неочакван успех “ на режисьора Еманюел Куркол е притежател на Европейската премия за най-хубава комедия и един от любимците в тазгодишната стратегия на фестивала. Филмът ни среща с група пандизчии, водени от талантлив, само че постоянно незает артист, който слага дружно с тях пиесата на Самюъл Бекет „ В очакване на Годо “. Интересният процес следва, когато триумфът им ги води даже до покана в влиятелен парижки спектакъл. „ Сбогом простаци “ на Албер Дюпонтел е също високо оценен както от публиката, по този начин и от рецензията, притежател на цели шест награди „ Сезар “, в това число и за най-хубав филм. Сюжетът наблюдава странното премеждие на 43-годишна фризьорка, която взема решение да открие детето, което е изоставила като едвам 15-годишна.

Помагат ѝ двама ексцентрични мъже, а страстите и заниманието са обезпечени. Част от невероятната орис на популярния военачалник и по-късно президент Дьо Гол е вплетена в едноименния филм на Габриел льо Бомен, също с 3 номинации за премия Сезар, в това число за най-хубав артист на Ламбер Уилсън. Освен част от френската история от 1940 година, „ Дьо Гол “ демонстрира и трогателен житейски процес, който в действителност трансформира развиването на Втората международна война. В онлайн селекцията от 8 кино лентата феновете от цяла България ще имат опция да видят още италианския „ Най-хубавите години “ - майсторски филм за другарството и любовта с присъединяване на четирима от най-популярните звезди на днешното италианско кино: Пиерфранческо Фавино, Микаела Рамацоти, Ким Роси Стюарт и Клаудио Сантамария. Легендарните имена на носителя на „ Оскар “ Ищван Сабо и космополитния Андрей Кончаловски също попадат в онлайн селекцията на Neterra.TV+ с настоящите продукции „ Окончателен отчет “ и „ Скъпи приятели “.

След 8-годишна пауза, Сабо се обръща към тематиките за морала, отговорностите и забравените фантазии през историята на одобрен кардиолог, който се пенсионира и се завръща в родното си село, с цел да преоткрие някои истини. Последният филм на Кончаловски „ Скъпи приятели “ е притежател на специфичната премия на журито на интернационалния кинофестивал във Венеция. Фокусът е върху засекретен разгром на мирна проява през 1962 година, случил се в Новочеркаск. „ Пътуване към спомените “ на Хари Маккуин пък ни придвижва в конкурсната стратегия на Сан Себастиан в компанията на изключителния актьорски тандем Колин Фърт и Стенли Тучи. По надълбоко трогателен и тънък метод филмът изследва партньорството на Сам и Тъскър, откакто единият е диагностициран с ранен етап на деменция. Двамата поемат на странствуване със остарелия си кемпер и откриват от ден на ден за себе си, връзката си и действителността. Специалната селекция от 8 от най-гледаните филми от Киномания ще бъде налична онлайн сред 7 и 16 май на Neterra.TV+. От 23 април в продажба влизат два типа пакети: цялостен достъп до всички филми против 24,99 лева или индивидуален билет за определено заглавие против 12 лева Киномания е част от Календара на културните събития на Столична община. -

ЛИНК:
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР