Един от най-известните в Мексико става туристическа атракция, съобщава Си

...
Един от най-известните в Мексико става туристическа атракция, съобщава Си
Коментари Харесай

Известен затвор в Мексико става туристическа атракция


Един от най-известните в Мексико става туристическа атракция, оповестява Си Ен Ен.

се намира на един от островите Ислас Мариас и носи същото име. Островите са ситуирани в Тихия океан, а постройката на пандиза е преустроен и чака гости.

Президентът Андрес Обрадор откри в петък вечерта туристическия център Ислас Мариас, наддавайки се да трансформира западналия от десетилетия федерален затвор в екологична атракция и място за феновете на историята.

Снимка: Ройтерс


„ Това е туризъм за екскурзии, за проучване, за живот с природата. Да пресъздадеш историята, това е нещо извънредно, неизмеримо “, сподели Лопес Обрадор тази седмица.

На острова има вили за настаняване на посетители, ресторант, кафене и плажове. Направен е и арка, която е кръстена на Нелсън Мандела, прекарал към 18 години зад решетките на остров Робен в Южна Африка, преди да бъде определен за президент на страната.

Снимка: Ройтерс


Мандела е " образец, че даже зад стените на пандиза идеалите и смяната могат да продължат да живеят за тези, които желаят да трансформират историята ", сподели държавното управление на Мексико.

Затворът е ситуиран на към 100 км от западния щат Наярит, Ислас Мариас се трансформира в затвор през 1905 година при диктатора Порфирио Диас и се употребява до 2019 година, когато е затворен от Лопес Обрадор.

Снимка: Ройтерс


В пандиза са лежали доста политически пандизчии.

Правителството на Мексико разгласи туристически пакети до островите, като фериботите до основното населено място Пуерто Балето стартират да плават идната седмица. Центърът ще се ръководи от мексиканския флот и е част от предпазен биосферен резерват на ЮНЕСКО.

Мексико се радва на туристически взрив след пандемията, като интернационалните пристигания в страната са се нараснали с 56,4% през първите 10 месеца на 2022 година в съпоставяне със същия интервал на предходната година.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР