Един от най-известните пилоти на изтребител на Украйна и други

...
Един от най-известните пилоти на изтребител на Украйна и други
Коментари Харесай

Зеленски почете паметта на украински пилоти, които загинаха в Деня на украйнската авиация

Един от най-известните водачи на изтребител на Украйна и други двама летци починаха при конфликт сред образователни самолети в небето над Житомирска област.

Андрий Пилщиков завоюва популярност с присъединяване си в борбите над Киев по време на ранната фаза на съветската инвазия.

Украинските военни нарекоха гибелта на летците " мъчителни и непоправими " загуби и отдадоха респект на Пилщиков като водач с " мега познания и мега гений ".

Пилотите починаха при конфликт на два образователни самолета L-39, прелитащи над Северна Украйна.

Регионът е на запад от столицата Киев и се намира надалеч от фронтовата линия.

Президентът Володимир Зеленски удостовери смъртните случаи в нощното си видеообръщение, като сподели, че страната му „ в никакъв случай няма да не помни никого, който е защитил свободното небе на Украйна “.

Сред починалите водачи е Андрий Пилшчиков, с позивна " Джус ". Зеленски го разказва като " украински офицер, един от тези, които доста помогнаха на страната ни. Много! Изказвам съболезнования на фамилиите и приятелите, на всички, които познаваха момчетата ", споделя украйнският президент във видеопбръщение.

BBC напомня, изявление с Плишчиков от предходната есен, когато Русия изстреля стотици крилати ракети и безпилотни самолети против Украйна. Тогава той разказва напрежението, което изпитва като водач до момента в който се пробва да прехване смъртоносни оръжия.

„ Прихващайки крилатите ракети, вашата задача е да спасявате живота на земята, да спасявате града. Ако не сте в положение, е извънредно възприятието, че някой ще почине. Някой ще почине за минути и вие не сте предотвратили това, " споделя той.

Води се следствие дали при подготовката на полета са били спазени всички правила или е имало пропуск, който може да е довел до злополуката в Житомирска област.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР