Един от най-големите китайски автомобилни производители, Great Wall спря инвестициите

...
Един от най-големите китайски автомобилни производители, Great Wall спря инвестициите
Коментари Харесай

Китайски автоконцерни се отказват от инвестции в Турция - заради Европа

Един от най-големите китайски автомобилни производители, Great Wall спря вложенията си в Турция, откакто деликатно изследва обстановката в страната.Това написа турският вестник Ekonomim, базирайки се на свои източници.

По данни на изданието, това решение е повлияно от нестабилните регулации и непрекъснато растящите разноски за труд в страната.

В същото време други огромни китайски производители (Chery, Skywell, MG), които също обмислят възможни вложения в Турция, към момента не престават договарянията по въпроса.

Китайците в действителност чакат по-благоприятни условия и гаранции, като конкуренцията на Турция идва от европейските страни , където също биха приветствали задгранични автомобилни производители.
 Китайската Great Wall купи завода на Mercedes в Бразилия
Китайската Great Wall купи завода на Mercedes в Бразилия

Производственият потенциал ще се усили 5 пъти - до 100 000 транспортни средства годишно

По-конкретно, Франция и Германия показват своите оферти .

Както се споделя в материала на Ekonomim, турските производители на коли изпитват огромни компликации точно поради китайските марки.

Те губят конкуренцията и виждат като допустимо решение, производството на китайски коли в техните предприятия. Обаче изказванията на публични лица, че договарянията напредват в позитивна тенденция, към момента не минават към действителни дейности.

Същевременно беше обявено, че китайският авто тръст FAW е решил да се откаже от съдействие с съветския " АвтоВаз " , който искаше да сглобява под личната си марка копие на колите Bestune T77.

Причините за това решение не се показват - само че подготовката на контракта беше на толкоз напреднала фаза, че съветският производител даже показа новия модел на Международния стопански конгрес в Санкт Петербург през 2023 година.
 Great Wall счита да продава 4 милиона автомобила годишно до 2025-а
Great Wall счита да продава 4 милиона автомобила годишно до 2025-а

Компанията влага $14 милиарда в научноизследователска и развойна дейност
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР