Един от най-добрите начини човек да си осигурим качествена почивка

...
Един от най-добрите начини човек да си осигурим качествена почивка
Коментари Харесай

Експерти препоръчват да спим по гръб за качествена отмора

Един от най-хубавите способи човек да си осигурим качествена отмора през нощта е да сменим позата за сън. Според интернационалните специалисти, представени от в. "Дейли експрес ", за положително здраве е най-добре да спим по тил.

Специалисти от английската Национална здравна работа припомнят, че всеки субект се нуждае от задоволително сън, с цел да може тялото му да действа вярно. Липсата на качествена отмора през нощта води до нервност, липса на централизация, влошено здраве.

Според специалисти от Аляска най-хубавата и потребна за здравето поза за спане е по тил. При нея главата, шията и гръбнакът са в неутрална позиция и се понижава рискът от киселини.

Въпреки че обезпечава най-качествена нощна почивка и е от изгода за здравето, позата за сън по тил е измежду най-непопулярните. Проучване демонстрира, че едвам 8% от американците избират да спят по този метод.

Позата не се предлага за страдащи от сънна апнея, припомнят експертите.

Най-популярната поза за сън е феталната, която обаче може да докара до артритни болки или затруднено дишане. Вместо нея, специалистите предлагат да се спи на една страна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР