Един от най-авторитетните и престижни международни форуми за съвременно изкуство

...
Един от най-авторитетните и престижни международни форуми за съвременно изкуство
Коментари Харесай

България ще вземе участие във Венецианското биенале

Един от най-авторитетните и влиятелни интернационалните конгреси за модерно изкуство -Венецианското биенале се завръща след едногодишно спиране поради пандемията. Страната ни още веднъж ще вземе присъединяване в него с плана на куратора Ирина Баткова и създателя Михаил Михайлов.

„ Тази година журито избораше измежду 17 плана, като единомислещо се спря на този на Ирина и Михаил. Изборът обаче не беше елементарен. Качествата, които вършат едно изкуство характерно са доста. Техният план впечатли със задълбочения взор, който имат върху работата си. Изследват въпроси от нашето всекидневие, само че и такива в световен мащаб”, изясни кураторът Боряна Вълчанова.

Михаил Михайлов споделя, че планът е направен за извънредно малко време, а процесът е бил натоварен.

„ Основните въпроси, които си задавам в моето творчество е „ кой съм аз”, „ кои сме ние” и „ по какъв начин сме свързани”. В плана си задавам стойност на нещо, което по принцип няма такава”, споделя той.

Авторът е безапелационен, че изкуството е тук не с цел да дава отговори на значими въпроси, а с цел да слага такива и да провокира мислене у публиката.

Събитието ще бъде намерено на 25 април като ще продължи до 25 ноември. Отличителната премия на биеналето е „ Златен лъв”.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР