Един от най-атрактивните спортисти с увреждания - Владимир Гюров, ще

...
Един от най-атрактивните спортисти с увреждания - Владимир Гюров, ще
Коментари Харесай

Владимир Гюров ще участва в тегленето на жребия за Европейското първенство по баскетбол на колички

Един от най-атрактивните спортисти с увреждания - Владимир Гюров, ще показва националния тим на България по баскетбол на колички на формалната церемония-коктейл по тегленето на жребия за Европейското състезание, Дивизия С, на което София ще бъде хазаин.

Гюров, който в последните две държавни шампионати по този спорт носеше екипа на ЦСКА и завоюва две трофеи на страната, ще се причисли към генералния секретар на Европейската федерация по баскетбол на колички Петер Тучек, спортния шеф на централата Дирк Косер, президента на БФБаскетбол Георги Глушков и основния управител на генералния спонсор на Европейското състезание в София " Корпорация Развитие " - Александър Александров, които ще участват на следващия ден, в 12.00 часа, в зала " Триадица " на тегленето на жребия.

София ще бъде хазаин на шампионата от 29 юли до 4 август. Освен дебютанта България, в шампионата ще вземат участие Унгария, Португалия, Гърция, Сърбия, Чехия и Ирландия. Гюров е измежду най-популярните лица в България, когато става дума за спорт за хора с увреждания.

Освен че се увлича от ски и тичане, той е и неизменима част от състава на ЦСКА и националния тим по баскетбол на колички. В началото на тази година получи покана от гръцкия клуб " Александър Велики " да взе участие в локалното състезание. До последно от Левски пък чакат отговора му дали ще укрепи отбора, заменил първенеца ЦСКА в четвъртото държавно състезание за шампионата в зала " Меден рудник " в Бургас на 13 и 14 април.

В събитието Владимир Гюров ще взе участие дружно с треньора си в националния тим на България Владимир Искров. Специално за церемонията у нас идват и президентът на Сръбската федерация по баскетбол на колички Владимир Кузманович, генералният секретар на сръбската федерация Младен Пайевич и мениджърът на националните тимове на Гърция Кододимас Григориос. След жребия всички настоящи лица ще вземат участие и в първата публична конференция на Европейското състезание по баскетбол на колички.

Снимка: basketball.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР