Един от начините да се разхладим в летните жеги, е

...
Един от начините да се разхладим в летните жеги, е
Коментари Харесай

Три идеи за домашен сладолед

Един от методите да се разхладим в летните жеги, е похапването на апетитен сладолед. Няма човек, който не обича това ледено прелъщение.

Много от върлите му фенове избират сами да си го подготвят вкъщи. Така те сами избират съставките и количеството, с което да си подготвят. Тук ще намерите три лесни хрумвания за приготвянето на домакински сладолед. Ето ги и тях:

Бърз домакински сладолед

Необходими артикули: 2 чаши течна сметана без усет, дребна опаковка подсладено кондензирано мляко, няколко капки ванилов дестилат, няколко пресни ягоди, малини или други плодове, 1 млечен или черен шоколад, захар - по избор

Начин на подготвяне: Сметаната се разрушава с миксер, до момента в който стане пухкава. Към нея се прибавят кондензираното мляко, ванилията, натрошеният шоколад и нарязаните на приблизително огромни части плодове.

 Шоколадов Сладолед

Всичко се разбърква добре. Получената примес се изсипва в пластмасова кутия с похлупак и се прибира във фризера. След няколко часа сладоледът е подготвен. Може да се декорира с бисквити, ядки и разнообразни сиропи за сладолед.

Шоколадов домакински сладолед

Необходими артикули: 1 ч.ч. вода, 4 с.л. захар, 200 г млечен шоколад, 300 мл бита сметана, 1 жълтък, 1 ванилия.

Начин на подготвяне: Захарта и водата се смесват в тенджера и се загряват на сдържан огън. Сместа се разбърква до стопяването на захарта. Към нея се прибавя шоколадът. Бърка се непрекъснати, до момента в който не се разтопи. Когато това стане, се прибавя и жълтъкът.

 Ягодов Сладолед

Сместа се смъква от котлона. Когато изстине, към нея се прибавя и сметаната. Разбърква се добре, след което се изсипва в машина за сладолед или в съд и в камерата на хладилника, като понякога се разбърква. Сладоледът е подготвен за консумация най-малко след час.

Ягодов домакински сладолед

Необходими артикули: 2 белтъка, 1 чаена чаша пудра захар, 1 ванилия, 200 г ягоди, 2-3 с.л. бита сметана

Начин на подготвяне: Ягодите се пасират, тъй че да останат на късчета. Белтъците се разрушават с пудрата захар на сняг и се прибавят към ягодите.

Разбъркват се добре и се прибират във фризера, до момента в който замръзнат. Сладоледът се сервира в чаши за сладолед, гарниран със сметаната и резенчета ягоди.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР