Един от китайските заместник-министри на външните работи подчерта, че САЩ

...
Един от китайските заместник-министри на външните работи подчерта, че САЩ
Коментари Харесай

Китай хока САЩ, нелепо било търсенето на отговорност и компенсации от него за COVID-19

Един от китайските заместник-министри на външните работи акцентира, че Съединени американски щати се пробват да стигматизират Китай, откакто те държат най-населената страна в света за виновна за разпространяването на новия ковид (COVID-19).

Няма " интернационално право, което да поддържа обвиняването на страната за това, че просто е първата, която е съобщила за болеста ", добави зам.-министърът и прикани Вашингтон да се концентрира върху личната си битка против болестта.

" Някои американски политици и високопоставени публични лица употребяват вируса, с цел да жигосат Китай. Тези изказвания, че държат Китай виновен за разпространяването на ковид или даже търсенето на обезщетение, са нелепи, цялостен политически фарс ", сподели заместник-министърът на външните работи на Китай в изявление за NBC.

Вчера държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео съобщи, че неговата страна счита Китайската комунистическа партия за виновна за това, че не е съумяла да предотврати разпространяването на COVID-19 по целия свят. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР