Един от издирваните пътници на опожарения ферибот Euroferry Olympia (който

...
Един от издирваните пътници на опожарения ферибот Euroferry Olympia (който
Коментари Харесай

Откриха жив един от издирваните на горящия ферибот, 7 българи остават в неизвестност

Един от търсените пасажери на опожарения ферибот Euroferry Olympia (който се възпламени на 18 февруари в Йонийско море) е открит жив. Той е литовски жител и се намира в положително здраве, оповестиха гръцките управляващи.

Това значи, че сега се търсят още 11 души, от които 7 са българи.

Кореспондентът на bTV в гръцкия град Игуменица заяви, че по неофициална информация има още един избавен. Тези данни обаче не са доказани от управляващите все още.

Има неофициална информация и че двама от българите, останали в неопределеност, са се качили на хеликоптер. Това разгласи ръководителят на Съюза на превозвачите Димитър Димитров пред bTV, който се базира на разказите на водачи от мястото на събитието. Според него е допустимо хеликоптерът да е италиански. Все още не се знае къде се намират въпросните българи, контакт с тях няма.

По информация на ANT1 литовският жител слязъл самичък по стълбата на към момента горящия ферибот и стигнал при спасителите. Той е 21-годишен водач на камион и се споделя Кирил Кириленка. Съобщил пред двамата пожарникари, които се качили на ферибота, че чул гласове и на други заклещени вътре хора.

Температурата на горящия Euroferry Olympia е доста висока и спасителите влизат вътре през половин час в опит да поддържат избавителната интервенция.

Министърът на корабоплаването на Гърция Янис Плакиотакис съобщи, че откритият литовски жител е съживил очакванията на управляващите за намиране и на останалите хора в листата на търсените.

Euroferry Olympia, който е благосъстоятелност на италианската компания Grimaldi Lines, се възпламени на път към италианското пристанище Бриндизи. 280 от пасажерите бяха евакуирани, избавени са и двама незаконни имигранти от Афганистан. На ферибота са пътували 239 пасажери и 51 души екипаж, като 127 от пътуващите са българи.

Някои от оживелите български жители дойдоха у нас след траяло 14 часа пътешестване. Част от групата е свалена в Петрич, останалите са превозени до София, Пазарджик и Пловдив. Очаква се през днешния ден у нас да се върнат още 30 българи.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР