Един от големите играчи на българския пазар на енергоремонтни дейности

...
Един от големите играчи на българския пазар на енергоремонтни дейности
Коментари Харесай

Дийтсман свали Енергоремонт холдинг от борсата

Един от огромните играчи на българския пазар на енергоремонтни действия от петък към този момент не е листнат на борсовия пазар, стана ясно от известие на Българската фондова борса. " Енергоремонт холдинг ", който предишното лято бе платен от холандската " Дийтсман ", е свален от 1 юни от борсовата търговия, въпреки след договорката новият притежател да твърдеше, че ще остави компанията обществена.

Тогава бе оповестено, че новият притежател на 97.5% от холдинга освен няма да го смъква от борсата, а даже ще употребява пазара за набиране на вложения. Явно обаче след процедурата по противоположното изкупуване на дяловете на миноритарните притежатели против 4.15 лева броя, холандската компания е решила противоположното.

Не е ясно какво е породило вземането на това решение и отписването на " Дитсманн Енергоремонт Холдинг " от борсата. Представителят на холандската компания Росен Христов, който действително реализира договорката и влезе в управата, обаче бе заменен през декември 2017 година и е допустимо това да има връзка с отдръпването на компанията от финансовия пазар.

При влизането си на българския пазар от " Дийтсман " оповестиха, че посредством договорката компанията счита да стане стратегически вложител в района.

Сред аргументите, довели холандците у нас, бяха посочени ползата към нуклеарния бизнес на " Енергоремонт " у нас и опциите му за разгръщане, работата на холдинга за " Лукойл Нефтохим " в подтекста на капацитета за развиване към останалите петролни рафинерии в балканския район. Добивната промишленост бе другата причина за навлизането у нас на холандците, а минният бизнес друга тяхна цел.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР