Един от българските волейболисти, които все още не могат да

...
Един от българските волейболисти, които все още не могат да
Коментари Харесай

Норман Недков от Франция: Да запазим търпение, за да се върнем отново към любимия спорт

Един от българските волейболисти, които към момента не могат да се приберат у нас, заради затвореното въздушно пространство поради пандемията от ковид, е Норман Недков, който изчаква това състояние във Франция. Недков, който е от школата на Пирин (Разлог), а по-късно е играл за разнообразни клубове, през актуалният сезон бе част от Весине Сен Жермен (Париж), подвизаващ се в дивизия N2 на Франция. 26-годишният играч игра на поста диагонал, като при насилственото преустановяване на шампионата, отборът му приключи на 4-о място в предварителната група. В същото време той бе треньор на подрастващи, като води селекциите на 12-годишните момчета, както и девойки U16 и U18. Ето какво споделя Норман Недков за BGvolleyball.com за обстановката във Франция:

" Ситуацията с разпространяването на ковид тук е такава, че федерацията взе решение шампионатите да бъдат прекъснати и като извънредно класиране се приема моментното такова. Това съгласно мен е вярно решение, предвид на това, че в международен мащаб по този начин се действа ".

" Имаше оферти тренировките на подрастващите да бъдат обновени при специфични условия. Обсъждаше се това да стане при съблюдаване на отдалеченост и съществуването на прецизна хигиена на ръцете - миене и дезинфектант преди тренировкита, както и потреблението на ръкавици, което значително би понижило усета от контакта с топката и би направило играта не изключително прецизна. Естествено, потреблението на маски не би било положително решение за подготовка, предвид на това, че би било рисково при висок пулс и учестена инхалация. Затова възобновянето по този метод не е добър вид и не се одобри. В последна сметка френската федерация приключи мачовете при подрастващите окончателно за този сезон ".

" Според мен най-сигурният път е всички да запазим самообладание и да изчакаме до момента в който се възстановява обстановката. За да може скоро всички да са върнем към естествения си метод на живот и обичания ни спорт. Както споделя един огромен играч – Стоян Самунев, поставил неотдавна завършек на кариерата си: " Волейболът е живот... Живееш го, живееш с него, или просто няма смисъл да опитваш от сладостите и горчивините му ". В този ред на мисли, пробвайки една от горчивините на спорта, дано това ни стимулира и ни задържи на стартова позиция, за можем скоро отново да вкусим сладостите му ".

Норман Недков споделя, че ситуацията с карантината във Франция е много тежко. " Извънредното състояние във Франция е към този момент е въведено до 11 май. Не може да тренираш на открито въобще, даже да вземем за пример тичане, пробвах няколко пъти до момента в който беше разрешено. Един път обаче пристигна полиция. За наслада не ме глобиха, тъй като схванаха, че съм състезател и упражнявам с цел да подкрепям форма, само че несъмнено считам, че ми се размина тогава. Мерките сега са доста съществени. Излизаме с заявления, които попълняме. Въпреки това има и много хора на открито, само че полицията ревизира непрестанно ".

Относно бъдещето Норман Недков към момента няма изясненост какво ще прави. " През лятото имах оферта от Монтана, само че към този момент бях във Франция. В този клуб, където съм сега няма да остана, макар, че имам предложение. Ще се върна в България при първа опция и чакам предложения за новия сезон ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР