Един от акцентите в програмата за култура на Костадин Димитров

...
Един от акцентите в програмата за култура на Костадин Димитров
Коментари Харесай

Проектът за кино „Космос“ е акцент в програмата на ГЕРБ

Един от акцентите в програмата за просвета на Костадин Димитров – кмет на Тракия и претендент на ГЕРБ за кмет на Пловдив,  е реализацията на плана за кино „ Космос “.

Това е значим приоритет, който ще изпълним, с цел да може Пловдив да има нов и съвременен многофункционален център за просвета по всички модерни стандарти, както и оформяне на съвременно, наситено с интензивности градско площадно пространство.

Костадин Димитров акцентира работата, свършена досега от заместник-кмета по просвета на Пловдив Пламен Панов.

„ Съзнаваме ясно, че Кино „ Космос “ е основен обект за последващото развиване на културния живот в града, изключително и поради поръчката, която даваме, че бюджетът за подкрепяне на създателите в града ще продължава да пораства. На Пловдив сигурно му би трябвало още едно театрално пространство за изява на културната общественост ”, съобщи от своя страна най-успешният заместник-кмет на Пловдив в този мандат – Пламен Панов.

И Костадин Димитров, и Пламен Панов са на мнение, че киното е основен приоритет и поради голямата сила, която това изоставено (за съжаление) пространство генерира около купата Европейска столица на културата.  Ключово е и поради хората, които преди години го избавиха от срутване и превръщането му в паркинг.

„ Активно работихме с проектантския екип, а през октомври, 2022 година представихме обществено приключения механически план и през днешния ден той е един от безспорните планове, които жителите на Пловдив желаят да се случат. Положихме и изпитание да уважим достоверната концепция на арх. Чинков.  Към сегашния миг, планът е координиран с всички инстанции, с настоящо позволение за градеж и направена документи за оповестяване на социална поръчка.  Нужна е единствено воля някой да натисне копчето, а аз знам и подсигурявам, че господин Костадин Димитров ще го направи ”, съобщи изрично Пламен Панов и прикани:

„ За да се случи това, на 29.10. може да ни подкрепите с  № 7 в бюлетините за кмет, кмет на регион и Общински съвет.  Ако прецените, че съм направил положителни неща за града, бранша и жителите, може да ме подкрепите с персонална преференция в листата за общински съветници  123 ”.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР