Един от 30 българи е носител на коронавируса. Това показва

...
Един от 30 българи е носител на коронавируса. Това показва
Коментари Харесай

Проф. Витанов със стряскащи думи какво ни чака с К-19 след черния октомври, ако...

Един от 30 българи е притежател на ковид. Това демонстрира статистиката след черния октомври, в който случаите на инфектирани набъбнаха с над 36 000.

„ Формулата е тази – умножаваме броя на дейните случаи по осем и получаваме действителния брой на позитивните лица. В момента носители на вируса са към 240 000 души. 90% от тях обаче не знаят, че имат ковид, само че могат да заразяват. Ето за какво носенето на маски е толкоз важно”, изясни пред „ Телеграф” математикът на Националния действен щаб проф. Николай Витанов.

По думите му, здравната система е на път да се срине. „ Най-важното в този момент е да спаднем под 2000 случая за денонощие, с цел да излезем от тази развита турбулентност, в която се намираме”, сподели още специалистът.

Най-рекордното денонощие до момента бе четвъртък до петък вечерта, когато лабораториите в страната потвърдиха нови 2891 инфектирани. Така до през вчерашния ден общият им брой доближи 51 041.

За съпоставяне, при започване на месец октомври откритите случаи бяха 20833.

Значителен растеж има както в броя на дейните случаи, които към този момент са над 30 000, по този начин и в броя на приетите в болница пациенти.
Жертвите на ковид също се усилиха и доближиха 1279.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР