Един наш град удари всички останали в земята по заплати.

...
Един наш град удари всички останали в земята по заплати.
Коментари Харесай

Не е за вярване в кой малък наш град бият всички по заплати! Ето къде колко получават

Един наш град удари всички останали в земята по заплати. В него хората си живеят царски. И обратно на упованията въобще не става дума за София, а за малко градче покрай столицата, оповестява " Стандарт ".

Териториално и административно страната ни е разграничена на шест статистически региона, 28 области и 264 общини. Ножицата сред небогати и богати общини е огромна, т.е. богатите общини в България стават все по-заможни, до момента в който бедните още по-бедни. Данните са на Института за пазарна стопанска система.

Най-богатата община по линия на заплатите на чиновниците в нея е Челопеч. Тя е преди всичко в страната по междинна работна заплата (2 930 лева на месец). На второ място е междинната заплата в община Козлодуй (2 431 лева.), следвана от община Пирдоп (2 205 лева.). Столична община е четвърта в класацията със междинна работна заплата от 2 144 лева.

На пета позиция е енергийният център Раднево (2 040 лева.), а топ 10 в страната се добавя от Гълъбово (1 985 лева.),  Девня (1 947 лева.), Панагюрище (1 860 лева.), Елин Пелин (1 745 лева.) и Божурище (1 717).

Положителните процеси от последните години водят до растеж в междинната заплата във всяка община в страната в интервала 2017-2021 година Средната заплата на наетите в 183 общини в страната бележи растеж сред 40 и 60 на 100 за пет години.

Несебър и Созопол имат максимален дял на личните доходи по отношение на общите разноски в общинския бюджет – надлежно 93,1% в Несебър и 71,4% в Созопол. Традиционно общините по морето, както и дребните общини в Средногорието, имат висок дял на личните доходи, което дава повече независимост и потенциал за осъществяване и финансиране на лични политики и услуги.

На дъното на класацията са Хасково и Видин. Брутният вътрешен артикул на глава от популацията в югоизточната област е под 10 000 лева годишно. За съпоставяне - междинното равнище за страната е двойно, а най-високо е в София - над 45 000 лева

Към юни тази година най-ниска е била междинната заплата във Видин- 1256 лв., следвана от Благоевград- 1271 лв. и Хасково - 1294 лв..
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР