Един лекар отишъл с тежък махмурлук на работа. Заради главоболието

...
Един лекар отишъл с тежък махмурлук на работа. Заради главоболието
Коментари Харесай

Зодия Рак – загадъчни и потайни като Луната

Един доктор отишъл с тежък махмурлук на работа. Заради главоболието си той поставял най-тежката диагноза на всички пациенти, единствено и единствено да ги уплаши, с цел да го оставят на мира. Влязъл при него един дъртак, който се оплаквал от бъбреци. „ Имаш рак! ” – отсякъл лекарят. „ Докторе, но по какъв начин по този начин? Нали одеве си получих проучванията? Казаха, че имам камък в бъбреците! ”. Лекарят дал отговор: „ Точно по този начин! А какво има под камъка? Раци! Раци! ”

Това е анекдот, само че той отлично разказва желанието ви да се скриете под камъка всякога, когато възникне даже най-малкият сигнал за заплаха или дискомфорт в околната среда. Освен това, ракът е водна зодия и дава отговор напълно на описанието си в една друга измислена история – за „ рак с темперамент ” от детските приказки. Ракът има мощно изразен темперамент, строга характерност, дълбока психика и прочувствена сензитивност. Но ги крие от останалите. Домошар е. Предпочита домашното огнище пред всички други места на света. Често живее с родителите си до доста късна възраст или, в случай че се устрои в личен дом, е податлив да вложи всичките си спестявания в поправки и усъвършенствания за оптимален комфорт. Поговорката „ Моят дом е моята цитадела ” се отнася точно за вас, Раци!

Вие сте отлични домакини и доста обичате да посрещате посетители. Ако сътрудникът ви не харесва вашето „ леговище ”, няма никакъв късмет с вас! Вероятността вие да се изнесете при него е минимална. Дори да го извършите, рано или късно ще премислите и ще се върнете назад „ под камъка ”. Самодостатъчни сте, можете да се забавлявате и сами, само че копнеете да бъдете признати, разбрани от близките. Уви, това рядко се получава. Заради защитните стени, които издигате към себе си. Дори най-словоохотливите, на тип екстровертни представители на зодията, са такива единствено видимо. Дълбоко в себе си те пазят своята същинска същина – една нежна детска душа, която се опасява да не бъде засегната. Обидена. Или изоставена. Ала доста постоянно се получава тъкмо по този начин.

Основното ви предизвикателство е да се научите да излизате от удобната зона. Вие предпочитате домашния уют и спокойствието на добре познатата среда, само че ще спечелите доста, в случай че си нарушите привидния комфорт. Това не значи просто да сготвите нова пробна гозба в кухнята, където сте царе! Напротив, значи да излезете отдолу под „ камъка ” и да се оставите на непознатите течения да ви водят! Никога не сте спечелили нищо от това, че сте си останали вкъщи! Срещайте се с нови хора, участвайте в нетипични за вас действия, разнообразете обществения си кръг, експериментирайте с разнообразни занимания. Това ще ви промени и освежи в доста позитивен аспект.

Макар да олицетворявате водата, вие сте по-скоро надълбоко, безшумно езеро, в сравнение с бурна и мощна река. Искате да се слеете с Морето, само че за задачата би трябвало да излезете от личното си корито. И да спрете да затъвате в тинята, която потискате на дълбокото. Обожавате морето, обичани са ви тихите пристанища и уютните заливи, а не откритите води, цялостни с рискове. И завършения.

Раците са прочувствени натури, които доста елементарно плачат. Това важи както за дамите, по този начин и за мъжете от зодията. Дори да го прикривате, вие знаете, че е по този начин. Много тънкообидни и чувствителни сте – от време на време се засягате за нелепости, на които множеството хора даже не биха обърнали внимание. Правите алогични асоциации. Например, някой може да насочи забележка към различен човек или негова уязвимост, а вие да възприемете това като „ прикрит ” намек към самите себе си. Освен това сте злопаметни като слон. Никога няма да простите „ засегнатост ”, нанесена в предишното, даже тя да не е в действителност такава, а единствено да си я внушавате. А това доста ви тежи. Излезте от личните си ограничавания, с цел да прегърнете света. Бъдете по-толерантни към разликите в характерите и по-търпеливи с близките. Само по този начин ще заживеете същински щастливо.

Раците са благословени с положително здраве – даже да се разболеят, елементарно оздравяват, бързо им минават разнообразни рани, възвръщат се скоростно от контузии, което ги прави положителни спортисти. Но си внушават какви ли не измислени болести. Истински хипохондрици! Доверявaйте се повече на лекарите, в сравнение с вътрешните си „ чувства ” какво тъкмо не ви е наред. Ако чувствате (за следващ път), че сте прихванали някоя тежка болест, по-добре отидете на обзор, с цел да се убедите, че това не е по този начин, в сравнение с да се страхувате с месеци, че краят ви наближава. Стига да повярвате на лекарската диагноза, несъмнено!

Обичате да подреждате, напряко сте фанатици в това отношение! Хаосът и безпорядъкът (особено в дома ви) са способни да ви извадят от релси! Няма неприятно да живеете в чист, удобен, добре спретнат дом, само че не прехвърляйте тази своя пристрастеност и върху хората към вас. Нерядко се пробвате да ги «подредите». Да им намерите място в живота. А те надали се нуждаят от вашата «помощ» и няма да оценят «загрижеността» ви. Помнете, че всеки човек си има неповторима Мисия и Задачи на този свят, които може да се разграничават доста от вашите показа. Умеете да разчитате страстите на хората, само че си вършиме неверни преценки за характерите им. Бъдете по-проникновени към тях – тъкмо по този начин, както имате податливост да се задълбочавате в себе си. Това ще ви донесе доста схващане.

Загадъчни и потайни сте като Луната – вашата ръководеща планета. Което значи, че си имате и тъмна страна. Обичате да се представяте като «света вода ненапита» пред обществото, а някои от вас са такива скрити развратници! Най-големият ви боязън е да не ви «хванат», че не сте такива, за каквито се представяте. Именно за раците важи поговорката, че «тихите води са най-дълбоки». Уж вътрешно се стремите към равновесие и душевна естетика, а непрестанно саботирате себе си посредством влюбеността си в драмата. Придавате по-голямо значение на проблемите, в сравнение с те заслужават. Вместо да търсите решение, вие сте склонни да се самообвинявате и да търсите повода в себе си. Много постоянно повода е точно там, само че ще я откриете, парадоксално, в случай че я потърсите навън…

Раците имат доста позитивни качества. Магнетични са. Не ви се постанова да вършиме нищо, с цел да притегляте сътрудници към себе си. Тихата ви самовглъбеност основава една особена аура на мистичност и романтизъм, които могат безусловно да подлудят Рибите, другите Раци, Лъвовете, Девите, Телците и Близнаците. Дори всевластният и всесилен Скорпион е като куче на каишка пред вас. Внимавайте единствено да не го предизвикате с несъразмерната си сензитивност. Той умее да разпознава «жертвата» и ще реагира с експанзия на вашата уязвимост. Каризмата ви е неустоима, само че би трябвало да се пазите от връзки с Овен, Козирог и Везни. Стрелецът и Водолеят, от своя страна, ще ви изведат далеко от сигурния бряг, в бурното море, където не се чувствате спокойни. Именно тези два знака са способни най-лесно да ви извадят от равновесие. Но са вероятни доста «интересни» връзки с тях, тъй като вие обичате драмата – изключително своята лична! Всичко се случва във вашата глава. Да не кажете след това, че не съм ви предизвестил. Вие сте стихия в чаша вода.

Настроенията ви се менят от време на време, като приливите и отливите на океана. Така постоянно озадачавате близките, може даже да предизвикате неразбиране и неспокойствие у тях. Никой не е в положение да си изясни за какво усмихнатият, сантиментален и оптимистично надъхан през вчерашния ден Рак, през днешния ден е въплъщение на трагичната неизбежност. Без външна причина. Прилепчиви сте и, в случай че си харесате някого, ще го преследвате цялостен живот. Но няма да го извършите непосредствено – единствено внимателно ще напомняте за своето наличие. На равни шпации. Според менящите се настроения, които ви владеят. Целта ви е да накарате другия самичък да се стреми към вас. И сте изцяло способни да го извършите, само че има огромна възможност незабавно щом отговорят на възприятията ви, вие да се приберете обрано под «камъка» и да се отдръпнете внезапно. Така ще си спечелите доста врагове, по тази причина, бъдете поредни най-малко два дни през живота си, за Бога!

Много сте грижовни и услужливи. Хората търсят вашето другарство и можете да сте отлични родители, стига да не прекалявате с желанието си за застъпничество.

Буквално задушавате децата ли от обич и внимание. Приемете, че те не ви принадлежат, имат своите лични провокации и рано или късно ще се отдалечат от вас. Не го приемайте като персонална засегнатост. Просто разберете, че това е натурален развой. Така е организиран светът. Ще спечелите доста, в случай че дадете повече независимост – и на себе си, и на другите.

Понякога сте упорити до пристъп, което не е тъкмо най-хубавата ви линия. Научете се да губите, тъй като никак не ви бива в това. Разберете, че има моменти, в които човек просто би трябвало да отстъпи. Затвори ли се една врата, наложително се отваря нова. Животът непрестанно ви го демонстрира, само че вие нямате очи, с цел да видите това. Защото сте прекомерно вглъбени в себе си и във вашите усеща.

Прекалената ревнивост може да унищожи връзката ви даже с най-подходящия сътрудник. Пак дублирам – дайте независимост на обичаните същества и отстъпете малко от собственическото си възприятие за владеене и за надзор. Никой в никакъв случай не ви е принадлежал и няма да ви принадлежи «по право». Нещата се менят. Точно както вашите настроения. «Каквото от вътрешната страна – такова и отвън». Превърнете се от безшумно езеро в бурна, течаща река. Тогава светът ще ви се предложи самичък.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР