Един косовски полицай беше убит, а друг ранен при стрелба

...
Един косовски полицай беше убит, а друг ранен при стрелба
Коментари Харесай

Един полицай беше убит, а друг ранен при стрелба в Косово

Един косовски служител на реда беше погубен, а различен ранен при пукотевица в село в Северно Косово тази заран, заяви косовският министър председател Албин Курти, представен от Ройтерс.

" Към момента по нашата полиция продължава да се стреля с оръжия с друг диаметър ", уточни Курти в обява във Facebook, в която дефинира случилото се като терористични дейности. " Нападателите са експерти, носят маски и са тежковъоръжени. "

" Организираната престъпност, с финансова и логистична поддръжка от управляващите в Белград, нападна страната ни ", добави Курти, съобщи Българска телеграфна агенция.

Двамата мъже са патрулирали покрай път, за който им е било обявено, че е блокиран, когато " полицейската част е била атакувана от разнообразни позиции с тежки оръжия, в това число гранати ", се споделя в изказване на косовската полиция.

Напрежението в Косово, някогашната сръбска провинция, се повиши след конфликти през май, когато над 90 бойци от мироопазващите сили на НАТО и към 50 сръбски протестиращи бяха ранени в Северно Косово.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР