Огромен джакпот от $1,05 милиарда Mega Millions е готов за грабване в тегленето тази вечер

...
Един късметлия може да спечели огромен джакпот от $1,05 милиарда
Коментари Харесай

Един късметлия може да спечели огромен джакпот от $1,05 милиарда Mega Millions, който може да се грабне в тегленето във вторник вечерта.

Ако бъде спечелен, огромният джакпот ще се равнява на четвъртата най-голяма награда в историята на Mega Millions, се казва в прессъобщение на лотарията в събота.

Победителят в голямата награда може да избере да я разпредели в годишни плащания за 29 години или да вземе опция за еднократна сума от приблизително 527,9 милиона долара, каза Mega Millions.

Джакпотът скочи над един милиард долара, след като нито един билет не съвпадна с всичките шест изтеглени числа в петък вечерта. Тегленето във вторник ще бъде 30-то от последното спечелване на джакпота в Ню Йорк на 18 април, според Mega Millions.

Машина отпечатва лотарийни билети Powerball в смесен магазин във Вашингтон, окръг Колумбия, 7 януари 2016 г. Представители на лотарията прогнозират, че джакпотът в събота ще достигне 700 милиона долара, най-големият в историята. AFP PHOTO / SAUL LOEB / AFP / SAUL LOEB (Снимката трябва да гласи SAUL LOEB/AFP/Getty Images) Машина отпечатва лотарийни билети Powerball в смесен магазин във Вашингтон, 7 януари 2016 г. Представители на лотарията прогнозират, че джакпотът в събота ще достигне 700 милиона долара, най-големият в историята. AFP PHOTO / SAUL LOEB / AFP / SAUL LOEB (Снимката трябва да гласи SAUL LOEB/AFP/Getty Images) SAUL LOEB/AFP/Getty Images

Въпреки че никой не спечели джакпота в петък, все пак имаше големи печеливши. Един билет, продаден в Пенсилвания, спечели 5 милиона долара чрез съпоставяне на първите пет числа и активиране на опционалния Megaplier, който се предлага в повечето щати с допълнителна покупка от 1 долар.

Други четири билета, продадени в Аризона, Калифорния, Ню Йорк и Пенсилвания, отговарят на първите пет числа, за да спечелят 1 милион долара.

Най-големият джакпот на Mega Millions до момента беше 1,537 милиарда долара, спечелени в Южна Каролина през 2018 г. Той е последван от билет за 1,348 милиарда долара, който беше продаден в Мейн през януари, и награда от 1,337 милиарда долара миналия юли.

На четвърто място в списъка на Mega Millions е награда от 1,05 милиарда долара, спечелена от билет, продаден в Мичиган през 2021 г.

Тегленето на Mega Millions във вторник за огромната награда идва, след като билет за Powerball, продаден в смесен магазин в Лос Анджелис, съвпадна с всички числа, за да спечели награда от $1,08 милиарда – третият по големина джакпот за Powerball.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР