Един човек загина, след като кабинка на лифт падна в

...
Един човек загина, след като кабинка на лифт падна в
Коментари Харесай

Трагедия! Рухна кабинка на лифт в Чехия СНИМКИ

Един човек почина, откакто кабинка на въжен превоз падна в северната част на Чехия, оповестиха управляващите, представени от Асошиейтед прес.

Една от двете кабинки на лифта е паднала през днешния ден следобяд. Загинал е човек от обслужващия личен състав, който е бил единственият в кабинката, сподели представител на районните управляващи.

Кабинките на лифта е паднала по средата на трасето.

За благополучие идната кабинка, в която е имало 15 пасажери, е останала закрепена и няма потърпевши. Хората се евакуирани от пожарникари.

Спасители обявиха, че никой от 15-те души във втората кабинка не е потърпевш.

Това е първият сходен случай на най-стария въжен превоз в Чехия, настоящ от 1933 година Той се поддържа от Чешките железници и води съвсем до върха на планината Йещед покрай град Либерец. Произшествието е станало ден преди лифтът да бъде спрян за планувана двуседмична профилактика.

Кабинковият въжен превоз до 1000 метра (3300 фута) планина Йештед употребява две кабини, всяка от които се ръководи от член на личния състав.

Подобен случай се случва за първи път, откогато линията е основана. Трагедията се е разиграла единствено ден, преди лифтът да бъде спрян за ремонт. Кабинковият въжен превоз е основан през 1933 година и е реновиран през 70-те години на предишния век.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР