Един човек се опита да се самозапали по време на

...
Един човек се опита да се самозапали по време на
Коментари Харесай

Антиправителствени протести продължават в Алжир

Един човек се опита да се самозапали по време на снощните многохилядни митинги в Алжир. Демонстрантите упорстват за радикална смяна и отдръпване на ръководещия хайлайф в северноафриканската страна.

 © БГНЕС
За 21-ви следващ петък, хиляди стачкуващи се събраха в столицата на Алжир, с апел за унищожаване на висши фигури, в това число политици и предприемачи. По време на демонстрациите, един от протестиращите се опита да се самозапали, само че останалите се намесиха и го избавиха.

На 10-ти юли алжирският парламент избра за ръководител на Долната камара Слиман Шенин от ислямистката опозиционна партия Съюз за правдивост, възобновление и развиване. Въпреки това, стачкуващите не престават да упорстват за оставката на краткотрайния президент Абделкадер Бенсалах, който замести някогашният президент Бутефлика за интервал от 90 дни и чиито пълномощия като държавен глава трябваше да са изтекли.

На 4-ти юли трябваше да се проведат президентски избори, само че държавното управление ги анулира с мотив неналичието на претенденти за президентския пост. Все още не е планувана нова дата за вота.

 Арестуваха брата на някогашния алжирски президент Абделазиз Бутефлика Арестуваха брата на някогашния алжирски президент Абделазиз Бутефлика
Братът на някогашния алжирски президент Абделазиз Бутефлика и двама ръководители на службите за разузнаване бяха задържани от полицията, предадоха BBC и...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР