Един човек е загинал , а 46 са ранени при

...
Един човек е загинал , а 46 са ранени при
Коментари Харесай

Взривове в бензиностанция. Загинал и десетки ранени

Един човек е умрял, а 46 са ранени при две детонации в бензиностанция в Креведия, Румъния, покрай столицата Букурещ, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

При първата детонация огънят се е разпрострял до две цистерни и близка къща, прецизира организацията. Разпоредена е евакуация на хората в радиус от 300 метра, като придвижването на автотранспортни средства е било прекратено, осведомиха от румънския Генерален инспекторат за изключителни обстановки (IGSU).
-->
25 коли на противопожарната работа са пристигнали на място за потушаване на огъня. Осем души са били интубирани, откакто са претърпели тежки изгаряния съгласно данните на здравното министерство.

Втората детонация в бензиностанцията LPG е била нощес, като са потърпевши 26 пожарникари, заяви заместник-министърът на вътрешните работи Раед Арафат, който управлява отдела за изключителните обстановки. Той посочи, че все още на изказването му огънят към момента не е бил изцяло сподавен и предизвести, че са вероятни още детонации на това място, тъй като заплаха съставлява трета цистерна.

" Почти несъмнено четирима от ранените ще бъдат превозени в лечебни заведения в Белгия и Италия ", съобщи министър председателят на Румъния Марчел Чолаку след изключително съвещание на образувания спешен щаб.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР