Един богат и вдъхновяващ роман (издателство Лемур), една история за

...
Един богат и вдъхновяващ роман (издателство Лемур), една история за
Коментари Харесай

Необикновена история за приятелство и любов в Италия

Един богат и въодушевяващ разказ (издателство Лемур), една история за модерна Италия от 1975 до 2013 година през ориста на двама герои от разнообразни публични прослойки. Валерио и Оливия порастват дружно в луксозната вила на семейство Морганти в Болоня, неразделни другари, макар че идват от доста разнообразни светове: Оливия, дъщерята на Морганти, е наследница на заможни индустриалци, до момента в който Валерио е наследник на техните градинар и камериерка. Встрани от заплахите, вилнеещи в нестабилната Италия през 70-те години на предишния век, двамата споделят първата си почтена целувка на пет години, което предвещава началото на дълга връзка, траяла десетилетия. Тъй като Валерио би трябвало да се реалокира в безпаричен квартал в Рим, а Оливия да влезе във висшето общество, животът се пробва да ги раздели на всяка крачка, само че безрезултатно, връзката сред тях е толкоз мощна. Година след година те се срещат единствено за няколко мига, които се усещат като безкрайност, а другарството им става все по-силно и плашещо.

Те поемат по разнообразни пътища: Оливия обикаля света в търсене на себе си, до момента в който Валерио се посвещава на влиятелна кариера, която не го удовлетворява, в страна, която бързо губи своята еднаквост в политическите рецесии от ерата на Берлускони. Все отново те не престават да се срещат още веднъж и още веднъж на кръстопътищата в живота. Можем ли да избягаме от ориста си или ние я сътворяваме? „ Годината на нашата обич “ е разказ за годините, които ни събират и разделят, годините, които всеки от нас претърпява, а сборът от тях постоянно е еднакъв на разказ. Ако прочетете този, може би ще разберете по-добре и своя. Ето и някои от отзивите за този разказ: „ Дълбоко трогателен и запаметяващ се разказ, който улавя любовта и загубите, които идват с възрастта. Със своята сдържана, само че и пулсираща от страсти прозаичност, Бонвичини ни припомня, че компромисите, които вършим в младостта си, могат да ни преследват през целия ни живот, а хората, които обичаме, постоянно са по едно и също време източникът на нашето страдани, само че и единствената ни разтуха. “,

Annette Binder, създател на The Vanishing Sky. „ Този разказ е един от най-хубавите способи да разберем Италия през последния половин век. Всичко е тънко, нищо не е предсказуемо... Има комизъм, духовитост, деликатност… Трябва да прочетете „ Годината на нашата обич. “Le Monde, „ Тези страници са изпълнени със прохлада, непринуденост и потиснатост. Резултатът е ослепителен и кондензиран.”, Le Figaro. Катерина Бонвичини е италианска писателка, която разделя времето си сред Рим и Милано. Завършила е съвременна литература в университета в Болоня. За романа си L’equilibrio degli squali (2008) печели премиите Premio Rapallo, Premio Fregene и Premio Frignano в Италия и Grand Prix de l’Héroïne Madame Figaro във Франция. Следват книгите Il sorriso lento (2010), Correva l’anno del nostro amore/ “Годината на нашата любов” (2014), Tutte le donne di, Garzanti (2016) и Fancy Red (2018), които са преведени в няколко страни и я подреждат измежду най-значимите модерни създатели на Италия.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР