Един български учен е в печелившите екипи на тазгодишния мегаконкурс

...
Един български учен е в печелившите екипи на тазгодишния мегаконкурс
Коментари Харесай

Научен проект с българско участие спечели 10 млн. евро от ЕС

Един български академик е в печелившите екипи на тазгодишния мегаконкурс за грантове в категорията " Синергия " на Европейския съвет за научни проучвания. Това е главното звено на Европейски Съюз, финансиращо науката в съюза, а бюджетът му е част от програмата " Хоризонт 2020 ".

Българският академик доцент доктор Анелия Касабова от Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей при Българска академия на науките дружно с още трима свои задгранични сътрудници печели финансиране по " Хоризонт 2020 ", заяви Европейската комисия.

Проектът " Европейският Левиатан: наследството на следвоенната медицина и общото богатство " ще получи над 9.9 милиона евро безплатна помощ в границите на 6 години. Учените ще се занимават с многопластово проучване на медицината, която преглеждат като обществено, политически, стопански, софтуерно и културно обусловена.

Европейският съвет за научни проучвания (ЕСНИ) отпуска три типа грантове за самостоятелни планове и един тип ( " Синегия " ) за дребни екипи от висококвалифицирани откриватели.

Тази година в категорията " Синергия " ще бъдат финансирани 37 проучвателен групи от Европейски Съюз с планове на стойност 363 млн. евро. Получилите финансирането ще имат опцията да се оправят с някой от най-сложните проучвателен проблеми, постоянно обхващащи няколко научни дисциплини, прецизират от Европейска комисия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР