Един български шофьор продължава да е заклещен заедно с турски

...
Един български шофьор продължава да е заклещен заедно с турски
Коментари Харесай

Говори пловдивският бизнесмен, чиито хора са в сърцето на драмата с ферибота

Един български водач продължава да е заклещен дружно с турски сътрудник във ферибота, който се запали в Йонийско море. Другите 36 българи са превозени на остров Корфу и са без проблеми. Това заяви за Plovdiv24.bg притежателят на пловдивската компания " ПИМК " Илиян Филипов, който е техен шеф.

Спасителите от гръцката страна би трябвало да разрежат ферибота, с цел да извадят двамата блокирани водачи. Очаква се това да се случи в околните часове. 

Корабът " Юрофери Олимпия " е плавал от гръцкото пристанище Игуменица към италианския град Бриндизи. Пожарът е избухнал на разсъмване край о-в Корфу в Йонийско море. На борда му е имало 288 души, измежду които българските водачи на камиони. Пловдивската транспортна компания " ПИМК " е имала 33 товарни камиона с 37 водачи. Отделно други 35 български камиони са създали резервация за този транспортен съд посредством " ПИМК ". 

Илиян Филипов съобщи, че сега мисли предпочитано за хората и откакто всички се приберат по домовете си живи и здрави, ще се вършат калкулации за загубите. Товарите и транспортните средства са застраховани. По предварителни калкулации материалните вреди са на стойност сред 5 и 10 милиона евро.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР