Един 16-годишен талант на Левски чака своя шанс в състава

...
Един 16-годишен талант на Левски чака своя шанс в състава
Коментари Харесай

Асен Митков - нешлифованият диамант в състава на Станимир Стоилов

Един 16-годишен гений на Левски чака своя късмет в състава на Станимир Стоилов. Това е Асен Митков.

Халфът към този момент взе присъединяване в няколко мача на " сините " като в последните четири поредни - против Арда, Царско село, Ботев (Пловдив) и Берое се появи като запаса.

Офанзивният полузащитник е считан за един от най-големите гении от школата на Левски. Атакуващият състезател към този момент записа името си в историята на вековния отбор като се трансформира в един от най-младите дебютанти, започвайки като титуляр през предишния сезон едвам на 16 години и 3 месеца.

Асен Митков се отличава с висок футболен разсъдък, мощен темперамент и продуктивност на терена. Халфът има самочувствие и убеденост, които му оказват помощ в акомодацията към мъжкия футбол.

Пътят му в най-популярната игра стартира едвам на 6 години в родния му град Съединение. Там той тренира с по-големи набори и бързо притегля вниманието на експертите със своята техника и гений.

На 11 години Митков се мести в школата на Ботев (Пловдив), където бързо става главен състезател в другите гарнитури. С набор 2005 през 2019 година Ботев печели Купата на БФС против Лудогорец. Митков прави доста добър мач на финала, а преди този момент има съществена заслуга за отстраняването на ЦСКА на полуфинала.
 Снимка 545363
Източник:

Силните му игри притеглят вниманието на скаутите и треньорския щаб на Левски, от където го наблюдават към година. След договаряния, халфът идва на " Герена " през декември 2019 година. В този миг геният е контузен, само че това не му пречи малко по-късно бързо да се утвърди в състава на " сините " U15. При формалния му дебют с екипа на столичния гранд - против Витоша 13, Митков вкарва гол. Краят на сезона е повече от сполучлив - Левски победи с купата в Елитната юношеска група до 15 години.
 Асен Митков и Пламен Андреев влязоха в историята на Левски
Асен Митков и Пламен Андреев влязоха в историята на Левски

Халфът е най-младият футболист, играл за " сините " през последните няколко сезона

През идващия сезон геният става част от състава до 17 години. В първия мач за сезона, Митков вкарва два гола при успеха с 10:0 над Монтана. Само две срещи по-късно, халфът отбелязва и първия си хеттрик в формален мач с екипа на " сините ", а тимът печели с 6:0 над Етър. В края на сезона е определен за Най-добър полузащитник на България при играещите при U17, макар, че е с година по-малък. Класацията е направена от БФС. Едва на 15 години, полузащитникът е викнат да тренира с мъжкия състав на Левски. Това се случва през лятото на 2020 година, когато треньор е Георги Тодоров.
 ТОПСПОРТ показва: Големите очаквания в състава на Славиша Стоянович
ТОПСПОРТ показва: Големите очаквания в състава на Славиша Стоянович

Асен Митков, Николай Арахангелов и Пламен Андреев са считани за едни от най-перспективните от ДЮШ

През зимата пък халфът изкарва цялата подготовка с първия тим, воден по това време от Славиша Стоянович.

На 23 май 2021 година огромният час за геният настава. Тогава той стартира като титуляр за Левски при гостуването на Черно море, извоювано с 2:1. Талантът остава на терена през първото полувреме и оставя положителни усещания с изявите си. С дебюта си на едвам 16 години и 3 месеца, Митков се трансформира в един от най-младите дебютанти в историята на клуба.
 Снимка 545174
Източник:

Паралелно с положителните си изяви в Левски, Асен Митков е и национал на България, преминавайки през разнообразни гарнитури. В момента той е капитан на " лъвовете " в състава до 17 години, а преди този момент още веднъж извежда с капитанската лента селекцията до 15 години.
 Снимка 535708
Източник:

След идването на Станимир Стоилов в Левски, атакуващият състезател е неразделна част от първия тим. В последните мачове, експертът залага на него като крило, макар че той се подвизава като атакуващ халф при юношите. В срещите, които влиза се отличава с доста грамотни отигравания и макар нежната си футболна възраст си личи увереността и самочувствието му на терена.

През ноември, от " Герена " демонстрират, че ценят своя гений като договорът му е възобновен за още 2,5 години.
 Снимка 514920
Източник:

Така Асен Митков загатва за огромен капацитет, а шлифоването му е оставане в ръцете на треньора Станимир Стоилов, който желае да гради състав с юноши на Левски. Каква по-добра опция?
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР