е тежко системно заболяване и подходът към него трябва да

...
е тежко системно заболяване и подходът към него трябва да
Коментари Харесай

Лекари създават интерактивен справочник за диагностика и лечение на COVID-19

е тежко редовно заболяване и методът към него би трябвало да е мултифункционален. Високата смъртност при започване на пандемията се дължеше на неналичието на каквато и да е информация за вируса и хаосът в здравните системи. Постепенно започнаха да се натрупат доста данни и страните с развитите здравни системи започнаха да ги систематизират.
Това сподели в студиото на „ Лице в лице “ доктор Димитър Димитров, член на Българското хирургично сдружение, Израелската Медицинска асоциация и Израелското хирургично сдружение. Заедно със сина си доктор Георги Димитров, генетик и молекулярен биолог, са част от интернационалния екип от експерти, които са основали интерактивен указател за диагностика и лекуване на COVID-19.
 Учени създават универсална ваксина за COVID-19, струваща единствено 1 $ Учени създават универсална ваксина за COVID-19, струваща единствено 1 $
Изследователи от Вирджиния създават универсална ваксина, която може да защищити от съществуващи и бъдещи варианти и която демонстрира обещ...
„ Протоколът беше основан от лекари на първа линия за лекари на първа линия. Той може да се употребява от сътрудниците както в доболничната помощ, по този начин и от сътрудниците в болничната помощ “, изясни доктор Димитър Димитров. Според доктор Георги Димитров справочникът е есенцията на всички протоколи на западни страни, които са показали най-хубави и непрекъснати резултати в клиничната процедура. В него е поместена най-различна информации като по какъв начин се взима вярно PCR тест, кои лекарства би трябвало и не би трябвало да се включат в лекуването, каква следболнична помощ би трябвало да получат пациентите.
„ Високата смъртност при започване на пандемията се дължеше на неналичието на каквато и да е информация за COVID-19 и хаосът в здравните системи. Постепенно започнаха да се натрупат данни и страните с развитите здравни системи, като Германия, Израел, Съединени американски щати и Англия, започнаха да ги систематизират “, изясняват те. Специалистите допълват, че събраната информация дава опция на лекарите малко по малко да знаят във всеки миг какво да се прави във връзка с профилактиката, диагностиката и лекуването на болестта в другите му етапи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР